Filmski napovednik: Last Knights (2015)

Clive Owen na maščevalnem pohodu v filmu Last Knights.

Clive Owen se v srednjeveškem filmu Last Knights vrača nazaj k vihtenju meča, kot je to delal že v Kralju Arturju. Tokrat v vlogi bojevnika Raidena, ki je s svojimi možmi na misiji, da maščuje svojega oblatenega gospodarja (Morgan Freeman) in z oblasti zruši skorumpiranega in sadističnega vladarja (Aksel Hennie). Režisersko taktirko pa je vihtel Japonec Kazuaki Kiriya (The Legend of Goemon).

Čeprav ima po napovedniku sodeč film Last Knights nekakšen pridih Igre prestolov, pa vendarle ne gre prehitro vleči paralel. Resda je čas dogajanja podoben, resda pojejo meči, da šprica kri, da švigajo puščice, da sta v igri maščevanje in čast, pa vendarle Igra prestolov temelji na razdelanih karakterjih, s čimer se bo moral Last Knights še dokazati. Sicer pa, kot že v napovedniku reče Clive Owen, ”Only time will tell how we are remembered”. In res je, samo čas bo povedal (čas po 3. aprilu 2015, ko pride v kina), kako se bomo spominjali tega filma. Kot uspešnice ali kot nekaj, kar smo na hitro pozabili.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Kill Me Three Times (2014)

Clive Owen in kompanija na maščevalnem pohodu.
Clive Owen in kompanija na maščevalnem pohodu.

Dodatne Informacije

Akcijska avantura
Last Knights
(ZDA, 2015)

Režija: Kazuaki Kiriya. Igrajo:  Clive Owen, Morgan Freeman, Aksel Hennie, Daniel Adegboyega, Shohreh Aghdashloo, Sung-kee Ahn, James Babson, Pavel Bezdek, Dan Brown, Giorgio Caputo, Brian Caspe, Rose Caton, Kevin Clarke, Chris Consilvio, Cliff Curtis.

V kinu od 3. aprila 2015.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Te TV-serije gledajo in cenijo le zelo inteligentni ljudje!