fbpx

7 odmevnejših napovedi Nostradamusa za leto 2020 se je že uresničilo

Francoski zdravnik in astrolog, Michel de Nostradame, poznan kot Nostradamu, je v 16. stoletju zapisal svojo številna videnja za prihodnost. In marsikatera so se tudi dejansko uresničila.

Za letošnje leto je napovedal, da bo precej razburkano na političnem in gospodarskem področju, prizanesla pa naj nam ne bi niti narava. Dejstvo je, da si lahko vsak po svoje interpretira njegove napovedi, vendar je prav strašljivo, ko vidiš, da se je nekaj njih v tem letu že uresničilo.

1. Nostradamus je za 2020 napovedal uničevalne potrese. Kot je znano se je eden od močnejših potresov zgodil v naši neposredni bližini, s središčem blizu Zagreba. Najbolj pa šokira dejstvo, da je Nostradamus izpostavil potrese v Turčiji, ki so so dejansko zgodili v začetku letošnjega leta. Po njegovih napovedih pred potresi ni varna niti Amerika, kjer naj bi se tla v Kaliforniji močneje tresla predvsem v poletnem času.

Potres v Zagrebu.
Potres v Zagrebu.

2. Napovedal je ekonomsko krizo, ki jo že močno čutimo odkar se je razširil koronavirus. Mnogi strokovnjaki svarijo, da globalna ekonomska kriza že prihaja in da jo bomo še močneje čutili v drugi polovici leta.

3. Nostradamus je svaril, da naj bi v tem letu vstopili v veliko vojno med Kitajsko in ZDA, v kateri bodo zmagale vzhodne sile. Tudi ta napoved se dejansko uresničuje. Zaradi koronavirusa je politična nestabilnost zelo izrazita. ZDA obtožujejo Kitajsko, da so ustvarile smrtonosni virus in ga “nevede” izpustile iz laboratorijev v Wuhanu. Tako je Kitajska posredno preko virusa, brez uporabe vojnega orožja, dejansko “zasedla” ozemlja večine držav.

4. Velika Britanija naj bi dobila novega kralja. Še eno videnje Nostradamusa, ki se uresničuje. Britanska kraljica je letos spremenila svojo oporoko in govori se, da bo krono predala svojemu sinu Charlesu, saj zaradi starosti vedno težje opravlja svoje kraljeve dolžnosti.

Menjava prestola v Veliki Britaniji.
Menjava prestola v Veliki Britaniji.

5. Podnebne spremembe se bodo odrazile v hudih požarih. Že konec lanskega leta so se začeli uničujoči požari v Avstraliji, s katerimi so se ljudje borili več tednov. Po napovedih Nostradamusa pa se jim letos ne bosta izognila niti Hrvaška niti Grčija.

6. Kot je napovedal jasnovidec v 16. stoletju, bomo v tem letu ljudje dobili vgrajene čipe. Čeprav se je do pred nekaj meseci to zdelo nadrealno, pa večina svetovnih vlad napoveduje, da bodo državljanom sledili preko GPS signala in aplikacije na pametnem telefonu, da bodo na ta način lažje identificirali potencialno možnost okužbe s koronavirusom.

7. Severno Korejski voditelj Kim Džong Un naj bi po videnjih Nostradamusa izgubil oblast. Situacija glede njega trenutno ni najbolj jasna, se pa v zadnjem času že namiguje, da je njegovo zdravstveno stanje zelo slabo. Na podlagi tega lahko sklepamo, da bo to botrovalo menjavi oblasti.

Vse to smo doživeli v tako kratkem času. Le kaj lahko še pričakujemo do konca leta!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.