fbpx

Če želiš biti srečen … ohrani svoje osebno življenje čim bolj zasebno!

"Vsi imajo jasno mnenje o tem, kako bi morali drugi živeti, vendar ne vedo, kako živeti svoje življenje." - Paulo Coelho

Ljudje smo družabna bitja in kot takšni hrepenimo po povezanosti. Radi navezujemo stike z ljudmi, delimo svojo srečo, pa tudi svojo žalost. Zaradi tega se počutimo, da smo razumljeni, slišani, ljubljeni in potolaženi.

In tako delimo. Ljudem odpiramo vrata svojega sveta, jih spuščamo v vsako malenkost, zaradi katere se počutimo “posebno”, svoje srce nosimo na dlani, delimo ga z drugimi, ne da bi sploh pomislili, da bodo morda, vse to, nekega dne, nekateri od njih uporabili proti nam.

V življenju pa vseeno obstajajo nekatere stvari, ki jih je potrebno ohraniti zase!

Vaše zasebno življenje

Seveda, nekatere stvari bi vsekakor morali deliti s prijatelji. Konec koncev, zato so prijatelji. Vendar pa obstajajo nekateri deli vašega življenja, ki bi jih morali vedno obdržati zase. Bodite odprti glede stvari, ki vam ustrezajo, vendar ohranite svoje meje. Vaše življenje ni od nikogar drugega, le vaše.

Vaši odnosi v partnerski zvezi

Če morate nekaj povedati partnerju, mu to povejte v obraz. Prositi za nasvet prijatelje, je v redu, vendar le do določene točke. Vprašanja, s katerimi se srečujete vi in ​​vaš partner, bi morala rešiti med vama. Nihče drug ne bi smel biti vpleten. Imejte torej svoje ljubezensko življenje zase. Razen če je vaš partner strupena, narcisoidna oseba, zaradi katere je vaše življenje pekel. V tem primeru ne oklevajte in prosite za pomoč.

Vaše finančno stanje

Je potrebno še kaj dodati? Ko gre za denar, so ljudje pripravljeni storiti marsikaj. Saj ste že gotovo slišali za tisti rek, da se pri denarju vse konča, kajne? Zaradi tega je vaše finančno stanje nekaj, kar bi vas moralo zadevati samo vas.

Vaše slabosti

Bodite zelo previdni, komu zaupate svoje največje slabosti. Vsak človek, s katerim se družite, ni vaš prijatelj, in vsaka oseba, ki se vam zdi prijetna, vam ne želi dobro. Zaščitite svojo zasebnost!

Vaše sanje

Ali veste, da bolj kot delite svoje sanje in cilje z ljudmi, manj motivacije imate za trdo delo in njihovo uresničevanje? Včasih vas deljenje načrtov z drugimi odvrne od namena. S tem si ustvarite nepotreben pritisk, ki vam sčasoma prepreči, da bi bili produktivni.

Družinski problemi

To, kar se dogaja v vaši družini, ne zadeva nikogar drugega kakor vas. Deljenje družinskih problemov, težav z drugimi, ni samo nerodna zadeva, ampak je tudi povsem nespoštljiva do vaše družine. Če preveč razkrijete napačnim ljudem, lahko zagotovo naredite več škode kakor koristi.

Dobra dela

Ljudje radi delijo vsako malenkost o svojem življenju in se s tem hvalijo. Če v tem svetu resnično želite narediti določeno spremembo, to storite zato, ker vam je mar, ne pa ker želite, da ves svet ve. Ponižnost je največja vrlina, ki jo lahko ima človek. Če želite komu pomagati, storite to za njih, ne za všečke. Majhna dejanja prijaznosti so najčistejša, ko ostanejo nevidna.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!