Spiralni muzej Atelier Audemars Piguet v Švici je nekaj, kar si preprosto želiš videti!

Zadnjič posodobljeno: :

Pri Bjarke Ingels Group so končali sodoben muzej za luksuznega švicarskega urarja Audemars Piguet. Ta stoji zraven originalne delavnice Julesa Louisa Audemarsa in Edwarda Augusta Pigueta iz leta 1875.

Spiralna zgradba, ki je svoj dom našla v dolini Vallée de Joux, v mestecu Le Brassus v Švici, je sodobno dopolnilo zgodovinske zgradbe. Stene iz strukturiranega ukrivljenega stekla podpirajo jekleno streho, na kateri je v namen uravnavanja temperature zasajena trava, mrežice iz medenine pa filtrirajo svetlobo.

Spiralni muzej Atelier Audemars Piguet v Švici (Foto: Iwan Bann / Audemars Piguet / BIG)
Spiralni muzej Atelier Audemars Piguet v Švici (Foto: Iwan Bann / Audemars Piguet / BIG)

Obiskovalci začnejo s svojo turo originalni zgradbi zraven, nadaljujejo pa v smeri urinega kazalca, kjer jih čaka zbirka 300 ur! V samem središču spirale se v stekleni krogli nahaja najzapletenejši kos znamke, ura Universelle, obdaja jo osem drugih ključnih ur znamke Audemars Piguet. Vse skupaj spominja na Osončje, kjer je Universelle središče, ostale ure pa krožijo okoli nje.

Audemars Piguet Universelle
Audemars Piguet Universelle

V moderni zgradbi boste lahko našli tudi dva ateljeja, ki prikazujeta osemmesečni postopek podjetja pri sestavljanju 648 luksuznih kosov.

Muzej Atelier Audemars Piguet naj bi se odprl 25. junija letos.

Galerija: Spiralni muzej Atelier Audemars Piguet v Švici

Dodatne Informacije

Več informacij:
museeatelier-audemarspiguet.com
big.dk

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ikea x Lego: Bygglek je modularna škatla za shranjevanje igrač