cover
V zraku · tehnologija

Ameriški Seagate bo 35. obletnico proizvodnje svojih prvih 5,25-palčnih diskov za osebne računalnike počastil z izdajo zunanjega trdega diska Seven, ki mu med vrstniki ni para, saj so ga naredili tako tankega, da se skoraj vidi skoznjega. V debelino namreč meri pičlih 7 milimetrov. Toda kljub manekenski liniji in prostoru za eno samo ploščo (ta meri 5 mm), ima disk kapaciteto 500 GB.

Podjetje Seagate nas je z zunanjim trdim diskom Seven počastilo z najtanjšim zunanjim trdim diskom na svetu, ki ima povrh še lepoto in stas. O postavi priča 7 mm okoli ”pasu”, o lepoti pa izjemno kakovostno sivo nerjaveče jekleno ohišje. In ker so tovrstni diski najbolj pogost spremljevalec ultratankih prenosnikov, ki prav tako slovijo po izjemnem videzu, bodo res idealen par.

PREBERITE ŠE: Oppo R5 – najtanjši pametni telefon na svetu

Na računalnik se bo Seven priključili preko vmesnika USB 3.0, naš pa bo za okoli sto evrov, kar je veliko glede na konkurenco, ki pa ne premore takšne elegance. Kot iz primera vidimo, zunanji diski torej še niso rekli svoje zadnje besede in SSD diski jih ne bodo tako zlahka uspeli vreči s prestola.

acer-book-final CES 2015: Acer Chromebook 15 – Chromebook z največjim ekranom do zdaj biolite-nanogrid BioLite NanoGrid: Prenosni svetilni sistem PicMonkey Collage Smart Phones Dumb Users: nadležne navade uporabnikov pametnih telefonov choc-creator 3D tiskalnik čokolade Choc Creater V2 ·