fbpx

DaVinci DC100 – je najbolj napreden motocikel vseh časov

DaVinci DC100 - motor prihodnosti

Foto: DaVinci

Doživite prihodnost motociklizma z revolucionarnim DaVinci DC100 - pametnim robotom na kolesih z napredno tehnologijo, izjemno zmogljivostjo in osredotočenostjo na varnost. Predstavljen na CES 2023!

DaVinci DC100 je revolucionaren električni motocikel, ki naj bi spremenil naš način razmišljanja o dvokolesnem prevozu. Z več kot 1000 računalniškimi čipi in več kot 200 naprednimi senzorji je DC100 resnično pametni robot na kolesih. Ti senzorji in čipi zagotavljajo kolesarjem obilico informacij o njihovem okolju, gibanju vozila, razmerah na cesti in drugem, kar jim omogoča sprejemanje premišljenih odločitev o njihovi vožnji.

Ena od izstopajočih lastnosti DC100 je njegov napreden sistem napajanja. Ko vozniki izberejo način vožnje, motocikel aktivira svojo funkcijo Ride Assist, ki nadzoruje in počasi sprosti hitrost do največ 7 km/h (4 mph), da zagotovi varno speljevanje. Pri vzpenjanju po cestah navkreber lahko DC100 zazna kot naklona in samodejno aktivira pomoč pri speljevanju v klanec, ki pomaga motociklu naprej pri premikanju z uporabo visokega navora pri nizkih hitrostih. Pri poteh navzdol DC100 kolesarjem pomaga tako, da samodejno aktivira nadzor nad spustom po strmini in prilagodi hitrost na največ 7 km/h (4 mph), da optimizira tako ravnotežje kot povrnitev energije.

Vendar se zmogljivosti DC100 ne končajo pri tem. Ima tudi vzvratni način, ki izračuna najprimernejšo izhodno vrednost navora v trenutnem stanju in jo sprosti na zadnje kolo glede na težo in oprijem pnevmatike s površino cestišča. To pomaga preprečiti zdrs in zagotavlja, da pnevmatika ostane trdno na tleh.

Kar zadeva varnost, je DC100 opremljen s kombiniranim zavornim sistemom, ki fizično zavira sprednje kolo, ko potegnete zavorno ročico, in zavira zadnje kolo z obračanjem motorja v kolesu v nasprotni smeri urnega kazalca. To pomaga preprečiti, da bi motoriste vrglo s sedežev. Motocikel ima tudi sistem za upravljanje baterije (BMS), ki spremlja stanje baterije v realnem času, zaznava temperaturo okolja in uravnava porabo energije med vožnjo. In njegov sistem za obnavljanje kinetične energije (KERS) lahko obnovi kinetično energijo vozila med zaviranjem in zmanjša zavorni tlak, ko se motocikel nenadoma ustavi.

Toda morda najbolj impresivna lastnost DC100 je njegov električni servo volan (EPS), ki omogoča motociklu, da se uravnoteži in ostane pokončen, ko miruje. To pomeni, da lahko vozniki motocikel preprosto zapustijo sami in se ne bo prevrnil.

Z največjim navorom 850 Nm, najvišjo hitrostjo 200 km/h, največjo močjo 100 kW in dosegom 400 km je DC100 močan motor. In s hitrim časom polnjenja v samo 15 minutah, da dosežete 85-odstotno napolnjenost, in 30 minut za polno polnjenje s hitrim polnilnikom, se lahko vozniki v trenutku vrnejo na pot. Če hitro polnjenje ni na voljo, lahko DC100 polnite tudi z običajnimi vtičnicami in prenosnim polnilnikom, čeprav ti načini trajajo dlje.

Vozniki lahko dostopajo do vrste informacij o svoji vožnji, vključno s podatki o vožnji ter stanjem vozila in baterije, tako da povežejo svoj pametni telefon z motociklom prek aplikacije Davinci in ga postavijo na namenski prostor na okvirju motocikla. DC100 ima tudi funkciji Bluetooth in NFC, ki voznikom omogočata odklepanje motocikla s svojim pametnim telefonom.

S svojo napredno tehnologijo, izjemno zmogljivostjo in osredotočenostjo na varnost je DaVinci DC100 električni motocikel, ki spreminja igro in bo zagotovo pritegnil pozornost, kamor koli se odpravi. Če iščete vrhunsko izkušnjo vožnje in drugačnost, je DC100 motocikel za vas.

Dodatne Informacije

davincimotor.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.