fbpx

Razer Smart N95: pametna maska s klimatskim sistemom, mikrofonom in zvočniki

Razer Smart N95 je futuristična pametna zaščitna maska, za katero proizvajalec trdi, da je "najpametnejša zaščitna maska na svetu". Pa je res?

Ko smo lani prvič zakorakali v pandemijo, je bila večina zaščitnih mask za obraz precej preprosta zadeva iz blaga. Od takrat do danes pa so se proizvajalci – od modnih do tehnoloških – krepko prilagodili nastali situaciji in okrepili svojo ponudbo, da bi nam po svojih najboljših močeh zagotovili različne zaščitne maske za obraz. Tako smo lahko v obstoječi ponudbi opazili izjemno hitrost razvoja.

A nič takega, kot je na sejmu CES 2021 predstavil Razer. Skupaj s svojo tipično futuristično igračarsko opremo, je Razer napovedal tudi inovativno zaščitno masko N95, ki sliši na ime “Project Hazel”. Za začetek, dizajn uporablja jasen, prozoren ustnik, ki omogoča boljšo komunikacijo in prepoznavanje obrazne mimike. Še več, vgrajena ima tudi mikrofon in ojačevalnik, kar je odlična kombinacija, ki zagotavlja, da vaš glas zvoni glasno in jasno tudi, ko je zaradi maske “pridušen”.

Kar zadeva varnost, ima Project Hazel funkcije filtriranja mikrobov, par ventilatorjev pa v masko vnaša hladen zrak, hkrati pa sprošča vroč zrak, ki nastane med izdihom.

Življenjska doba baterije v pametni zaščitni maski naj bi bila dovolj kakovostna za celodnevno uporabo, enota pa vključuje tudi ohišje za brezžično polnjenje, ki hitro dopolni manko energije. Oh, in bodimo iskreni – to ne bi bil Razer, če ne bi imel nekaj svojega svetlobnega sistema Chroma RBG.

Razer Smart N95

Trenutno je maska še koncept, ki se bo izpopolnjeval skozi številna testiranja in povratne informacije uporabnikov. Upamo, da kmalu postane resničnost, saj je videti zares kul! Se strinjate?

Dodatne Informacije

razer.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!