fbpx

Volkswagen ID.7: najprestižnejši električni Volkswagen

Volkswagen ID.7; Foto: volkswagen-newsroom.com

Volkswagen ID.7 je najnovejši član Volkswagnove električne družine, svojo postavo pa je pokazal v za zdaj še tako imenovani digitalno maskirni barvi. A le to je povsem dovolj, da si lažje predstavljamo velikost in karoserijski obliko, ki jo bo nosil ID.7.

Osnova za Volkswagen ID.7 bo že poznana platforma MEB, ki smo jo zasledili pri ostalih električnih avtomobilih skupine Volkswagen, med njimi tudi pri modelu ID.4. Medosna razdalja modela ID.7 znaša 297 cm, celotna dolžina pa 494 cm. ID.7 je tako za 7,6 cm daljši od modela Arteon, zaradi dolžine pa bo tudi prostornejši in prestižneje opremljen.

Volkswagen stremi k nadgradnji tehnologije v notranjosti, ID.7 pa le to zagotavlja z novim 15-palčnim zaslonom na dotik. Nadgradili bodo drsnike na dotik, projekcijski zaslon pa bo obogaten z navidezno resničnostjo. Digitalno nadzorovani kabinski zračniki bodo samodejno prilagajali delovanje, glede na temperaturo v notranjosti avtomobila. Z frazo ʺHello Volkswagenʺ bo omogočeno glasovno upravljanje s funkcijami avtomobila.

Volkswagen ID.7; Foto: volkswagen-newsroom.com

Tako imenovana digitalna maskirna barva ne bo na voljo pri produkcijski različici ID.7. Barva izstopa zaradi velikega nanosa, ponekod tudi 40 plasti, na 22 mestih pa najdemo pod barvo elektrificirane točke, ki pričarajo pravo svetlobno predstavo. Volkswagen ID.7 bo na voljo tudi na evropskem trgu, s polno baterijo pa naj bi prevozili okoli 700 kilometrov dolgo pot. Več tehničnih podatkov bo znanih bližje prihodu ID.7 na trg.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.