fbpx

Se vedno zaljubite v isti tip moškega s katerim ni prihodnosti? Spremeniti tip osebe, ki vas privlači!

Foto: Katerina Holmes/Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Niste edini, ki ima v glavi namišljeno idealno osebo - nekoga, ki je visok, čeden, blond, vitek, pameten. Vaš tip osebe je običajno nekdo, ki pooseblja to, kar želite biti, ali nekdo, ki je podoben vašim staršem. Če ste se naveličali neskončnih zmenkov, je morda čas, da spremenite tip osebe, ki jo iščete. Ni vam treba večno hoditi na zmenke z ljudmi, ki so čustveno nedostopni ali samo iščejo nekaj ležernega, zato vam v prispevku razkrivamo 5 korakov kako to spremeniti.

1. Naučite se lekcije iz preteklih odnosov

Naredite seznam lastnosti, ki so jih imeli vaši bivši partnerji, zmenki in simpatije. Morda boste opazili, da si mnogi delijo značilnosti, tudi če si fizično niso podobni.

Vaš fant je običajno nekdo, ki pooseblja to, kar želite biti, priljubljen, pameten, karizmatičen ali nekdo, ki je podoben vašim staršem. To vam omogoča, da ohranite dinamiko, ki ste je vajeni v odnosu z očetom ali mamo. Morda se sprva ne zdi tako, toda vaša temnopolta, temna in temnopolta zaljubljenost je lahko manifestacija vašega čustveno odsotnega očeta. In vaša drzna blondinka je lahko tudi manifestacija vaše čustveno hladne matere.

via GIPHY

2. Zapustite cono udobja

Začnite vezo ali hodite na zmenke z ljudmi, ki običajno niso vaš tip. Seveda to ne pomeni, da bi morali hoditi na zmenke z ljudmi, ki vas ne privlačijo, ampak bi morali razmisliti o tem, da bi ljudem dali priložnost, da vas presenetijo. Zabavajte se z njimi. Obravnavajte to kot poskus, saj tako spoznavate različne osebnosti.

3. Bodite vztrajni

Pojdite na več kot en zmenek. Gotovo ste bili tudi sami na prvih zmenkih nervozni in morda niste naredili dobrega vtisa, lahko se zgodi tudi drugim. Da bi o nekom dobili pravi vtis, morate biti pripravljeni z njim preživeti dovolj časa. Vzemite si pravilo, da greste na nekaj zmenkov, preden nekoga zavrnete. Presenečeni bi bili, kako neverjetna je lahko oseba pred vami, ko ni zaskrbljena.

4. Naučite se razlikovati med tesnobo in privlačnostjo

Bodite pozorni na to, kako se počutite, ko pomislite na osebo, ki vas privlači, namreč zelo pogosto lahko tesnobo zamenjate s kemijo. Za opis tega, kar čutimo, uporabljamo izraz “metuljčki v trebuhu” in domnevamo, da je to dobra stvar. V resnici se bomo ob pravi osebi počutili sproščene. Zato bodite naslednjič, ko greste na zmenek, pozorni na to, ali vas nekdo vznemirja ali sprošča.

5. Varnost je pomembnejša od “instant kemije”

Nekateri ljudje preprosto znajo ustvariti kemijo. V tem so dobri, zato marsikdo začuti takojšnjo povezanost z njimi, morda so izjemno privlačni ali se znajo zelo dobro spogledovati. Včasih je kemija bolj pokazatelj tega, kako šarmanten ali narcisoiden je nekdo, manj pa znak resnične povezanosti. Hoditi z nekom, pri katerem čutimo iskrico, je kot stati preblizu ognjemeta, razburljivo, a nevarno. Da bi našli ljubezen, bi morali hoditi z nekom, ob katerem se počutimo kot ob kaminu, na toplem in varnem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.