fbpx

Volvo XC60: švedski dizajn z nazivom Svetovni avto leta 2018

Volvo XC60

Finalisti na izboru za Svetovni avto leta 2018 so bili oznanjeni že januarja, zadnje dejanje pa je potekalo te dni na avtosalonu v New Yorku. Med ožjimi kandidati smo zasledili Kio Stinger, električnega Nissan Leafa in všečnega Range Rover Velarja. A nagrado za svetovni avto leta je domov odnesel Volvo s svojim XC60 SUV-jem.

Volvo je prvič v zgodovini svojega obstoja posegel po naslovu svetovni avtomobil leta. Za model XC60 je to že druga nagrada letos, saj je pred tem že dobil priznanje za najboljši severnoameriški “utility” avtomobil. Tako se je pridružil nagrajenemu Volvu XC40, ki je bil razglašen za evropski avto leta na začetku marca na ženevskem avtosalonu.

Nasprotniki na izboru so bili vsekakor zanimivi in konkurenčni. Med kandidati so bili električni Nissan Leaf, limuzinski Alfa Rome Giulia in Toyota Camry in že omenjena športna Kia Stinger. Med SUV-ji so bili kandidati še BMW X3, Land Rover Discovery, Mazda CX-5, Range Rover Velar in križanec Volkswagen T-Roc. Poleg naziva svetovni avto leta je komisija podelila še nekaj drugih priznanj. Range Rover Velar je domov odnesel priznanje za najboljši dizajn, Nissan Leaf za najbolj zeleni avtomobil, BMW M5 s 600 konjskimi močmi za najzmogljivejši avtomobil leta, Audi A8 za luksuzni avtomobil leta in Volkswagen Polo za najboljši urbani avtomobil leta.

Galerija slik: Volvo XC60

Dodatne Informacije

Več informacij:
volvocars.com/si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!