Vsaka resnično srečna ženska živi po teh pravilih: neprecenljive lekcije, ki si jih morate zapomniti!

Ta življenjska pravila bi se morala naučiti vsaka ženska, svetuje psihologinja Cynthia Brown.

Ta načela vas bodo po njenem mnenju rešila pred številnimi slabimi odločitvami in napačnimi koraki. Tukaj je 10 najpomembnejših življenjskih zapovedi. Začnite jim slediti še danes.

1. Vedno bodite prijazne

Nikoli ne vemo, kakšna zgodba se skriva za človekom, zato bodite vedno prijazne do ljudi okoli sebe in tistih, ki jih pravkar spoznate. Nič vas ne stane, če koga pohvalite in mu namenite lepo besedo, s tem lahko nekomu polepšate slab dan. Če bi vsi spoštovali to pravilo, bi bil svet veliko lepše mesto.

2. Skrbite za svoje telo

Naj bo vaše zdravje na prvem mestu … in ne videz. Na primer, da imate preveč kilogramov in hujšate. Ob tem se ne počutite dobro, slabe volje ste, razdraženi. V bistvu pa je vse, kar je potrebno, da imate uravnoteženo prehrano in se dovolj gibate. Zdravje mora biti vedno na prvem mestu. Če nekomu ni všeč vaš videz, naj pogleda drugam.

3. Vedno povejte, kaj mislite

Nikoli se ne priklanjajte množici ljudi, ker je tako lažje. V življenju je pomembno, da jasno izrazite svoja stališča in ne dovolite nikomur, da vas pri tem ovira, ali pa vam govori, da ne zmorete. Razmišljajte s svojo glavo in šele takrat vam bo uspelo.

4. Če vam je nekdo ranil srce, to še ne pomeni, da se mu morate maščevati

Življenje je skupek lepih in manj lepih dogodkov. Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi se vsi maščevali drugim za slaba dejanja. Vedno poskusite iz vsake situacije izvleči nekaj dobrega. Če nič drugega, vsaj dobro življenjsko lekcijo.

5. Ne postavljajte si omejitev

Ne glede na to, ali želite postati podjetnica, plesalka, gasilka ali pilotka, je vse mogoče, če trdno verjamete v svoje sanje. Edino, kar stoji med vami in vašimi cilji, so izgovori in nič drugega.

Vedno bodite prijazne.

6. Bodite pogumne

Če želite živeti življenje po lastnih pogojih, morate biti pogumne. To pomeni, da morate stati za svojimi dejanji in nasprotovati tistim, ki želijo, da živite po njihovih pravilih.

7. Nikoli ne podcenjujte prijateljstva druge ženske

Ne ustvarjajte rivalstva, izogibajte se ljubosumju in tekmovanju z drugimi ženskami. Dober prijatelj je vreden veliko. Negujte in ohranjanjte prijateljstva.

8. Bodite finančno neodvisne

Neprecenljivo je imeti svoj denar in zaslužiti dovolj, da si lahko privoščite vse, kar si želite. To vam daje svobodo. Nikoli si ne smete dovoliti, da ste finančno odvisni od druge osebe, pa naj bo to partner, starši ali prijatelji. Srečna ženska je samostojna ženska, ki stoji trdno na nogah.

9. Nikoli se ne prenehajte učiti

V znanju je moč. Vsak dan pridobivajte nova znanja, na takšen način se boste lahko pogovarjale o številnih temah. Človek se počuti živega, dokler se uči in pridobiva nove veščine.

10. Delajte stvari takrat, ko vam to ustreza, in ne takrat, ko drugi mislijo, da je čas

“Čas je, da se poročiš, in ko se poročiš, potem je čas za otroka, ko rodiš prvega otroka, sledi vprašanje, kdaj bo drugi, ker je res čas.” Ljudje bodo vedno postavljali vprašanja, ki niso na mestu, od vas je odvisno ali se boste ozirali na njih ali ne. Počnite tisto, kar odgovarja vam, ne drugim.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako veš, ali je on pravi moški?