Kateri antični bog ali boginja si glede na svoje astrološko znamenje?

Je v vas skrita boginja Afrodita ali bog Ares?

Foto: Nicolas Postiglioni / Pexels

Kateri izmed bogov je vaš zaščitnik? Po katerem ste "podedovali" moč, srečo, lepoto, zdravje… Astrologija vam bo zaupala, česar še niste vedeli - kakšna boginja ali bog se skriva v vas. Preverite!

Starodavna mitologija je bistvenega pomena za poznavanje astrologije. Astrologija je polna mitoloških komponent. Pravzaprav ima vsako astrološko znamenje boga ali boginjo, h kateremu spada, saj vsako ozvezdje predstavlja lik iz starodavne mitologije.

Obstaja več pristopov k izvajanju astrologije. Večina temelji na psihološkem opazovanju, vendar obstaja še en pristop, kjer igrajo vlogo starodavna božanstva. In danes bomo pogledali v ta vidik astrologije.

Vsak astrološki znak ima svojo zgodbo, poglejmo kako so z njimi povezani bogovi in ​​boginje.

Oven: Ares, bog vojne

V grški mitologiji je Ares sin Zevsa in Here. Je bog vojne, saj predstavlja nasilne in fizične vidike bojev. Nekateri pravijo, da je bil Ares Afroditin ljubimec, njen mož Hefest pa ga je zaničeval, potem ko je bila njuna afera odkrita. Oven je zaradi tega neukrotljiv in zelo strasten ter na trenutke tudi agresiven.

Bik: Afrodita, boginja ljubezni in lepote

Afrodita se je rodila iz bele pene, ki sta jo ustvarila odsekana spolovila Urana, potem ko jih je sin Kron vrgel v morje. Pravijo, da je bila njena lepota tisto, kar je sprožilo rivalstvo med bogovi. Biku vlada Venera, planet ljubezni, lepote in užitka. Ni naključje, da so rojeni v tem znamenju blagoslovljeni s čudovitim videzom in ljubeznijo, in se prepuščajo užitkom življenja.

Boginja je v vsakem izmed nas. Foto: George Shervashidze / Pexels

Dvojčka: Atena, boginja modrosti in vojaške zmage

Atena je večplastna boginja. Predstavlja modrost, pogum, navdih, matematiko, moč, strategijo in še več. Nekateri pravijo, da je prišla z Zevsovega čela, potem ko je doživel močan glavobol. Tako kot dvojčki je tudi ona intelektualni kameleon. Rojeni v tem znaku, so ponavadi zelo pametni in misleci.

Rak: Artemida, boginja lune in divjine

Zevsova hči, Artemida je zaščitnica majhnih otrok in zdravilka ženskam, upodobljena pa je kot lovka, ki nosi lok in puščico. Nekateri, rojeni pod tem znamenjem, so blagoslovljeni z zdravilnimi sposobnostmi, ki so jih podedovali od svojih prednikov.

Lev: Apolon, bog sonca in luči

Apolon je bog sonca, svetlobe, glasbe, poezije in znanja. Mitologija pravi, da je bil znan po tem, da je z melodijami, zaigranimi na njegovi zlati liri, zabaval Olimp. Lev je zabavljač astrologije, rojeni pod tem znamenjem, so topli, ljubeznivi in ​​karizmatični ljudje.

Devica: Demetra, boginja žita in plodnosti zemlje

Starodavna veda pravi, da je boginja Demetra umetnost gojenja in uporabe koruze razkrila celotnemu človeštvu. V starodavni umetnosti so jo upodabljali z venčkom iz koruznih klasov. Boginja Demetra je čisti prikaz plodnosti.

Tehtnica: Hera, boginja žensk in rojstva

Nekateri pravijo, da je bila ljubosumna žena, saj se je nenehno borila z Zevsom zaradi njegovega obnašanja. Rojeni pod tem znamenjem so ponavadi privlačni, saj jim vlada tudi Venera, planet ljubezni in lepote.

Škorpijon: Kali, boginja smrti in spolnosti

Je ena najbolj zapletenih boginj. Boginja Kali simbolizira zaključke in nove začetke. Njeno sporočilo je: “Odpustiti moraš staro, da lahko vstopi novo.” Je boginja začetka in konca, simbolizira cikle rojstva, smrti in ponovnega rojstva. Je utelešenje matere narave, ki najprej počisti staro z nevihtami in ognjem, da ustvari plodna tla za novo življenje.

Strelec: Zevs, bog neba in grmenja

Zevs je bog neba in grmenja, imenovan tudi kralj bogov. Da ga Kronos ne bi požrl, ga je mati skrila na Kreti, v plenice pa je namesto Zevsa zavila kamen, na Kreti je Zevsa dojila koza Amaltea. Ko je odrasel, je premagal očeta in ga pahnil s prestola, ko pa je premagal še druge titane, je postal vladar nad bogovi in ljudmi. Zevs je bil v grški mitologiji vladar bogov in ljudi.

Bogovi in boginje ljubezni. Foto: Orione Conceição / Pexels

Kozorog: Perzefona, boginja žetve in kraljica podzemlja

Bila je mati strašnih maščevanj. Ta grozljivi značaj, ki ji ga pripisujejo grški pisci, se kaže tudi v umetniških delih. Je stroga in velika, sedi na prestolu ob možu, v rokah drži baklo in včasih mak, katerega uspavalna moč simbolizira zemljo v zimskem spanju, ki je tako blizu smrti.

Vodnar: Prometej, bog premišljevanja in človeštva

Prometej je bil potomec božanskega rodu Titanov. Bil je sam na zemlji, zato mu je bilo dolgčas in napravil je kip iz ilovice ter deževnice, ki je bil podoben bogovom. Mrtvemu kipu je boginja razuma in modrosti Palada Atena vdahnila duha. Tako je Prometej napravil prve ljudi. Bil je zelo pameten, saj je poznal vse skrivnosti življenja.

Ribi: Ištar, boginja plodnosti in univerzalne ljubezni

Ištar je bila akadska, asirska in babilonska boginja plodnosti, ljubezni, vojne in spolnega poželenja. Njena energija je spremenljiva in protislovna. Tako kot ribe je tudi ona kompleksna in univerzalna.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!