fbpx

Vse novosti iOS 17: vsakoletni “programski” skok v prihodnost, ki ni le modna muha

Apple iOS 17

vse novosti iOS 17
Foto: Apple

Ljubitelji tehnologije in mode, pozor! Prišel je tisti čas leta, ko se ne navdušujemo le nad novimi modnimi trendi, ampak tudi nad tehnološkimi. Apple je znova postavil visoke standarde s svojo najnovejšo posodobitvijo - iOS 17. Predstavljamo vam vse novosti iOS 17!

Vsako leto Apple s svojimi posodobitvami operacijskega sistema daje občutek svežine in novosti. Ko se približuje datum izida nove linije iPhone telefonov, se začnejo pričakovanja. In letos? Apple je presegel vsa pričakovanja. Tokrat vam predstavljamo vse novosti iOS 17.

Bistvo iOS operacijskega sistema so vsakoletne izboljšave, ki so na voljo nekaj dni pred začetkom prodaje nove modelne linije telefonov. Te izboljšave so tako opazne, da večina lastnikov iPhone telefonov dobi občutek, kot da so pravkar odprli darilo. Apple s tem ne le zadovolji, ampak navduši svoje uporabnike.

Letos Apple ni razočaral. iOS 17 prinaša kopico novosti, morda celo več kot smo jih bili vajeni. Tukaj je nekaj izstopajočih – torej – vse novosti iOS 17:

Dohodni klici v novi luči

Ko vaš iPhone zazvoni, je to več kot le obvestilo. Je priložnost, da se povežete, komunicirate in izrazite. Z najnovejšo posodobitvijo je aplikacija Phone prejela preobrazbo, ki prinaša klice na povsem novo raven.

 • Osebni stik v digitalni dobi: Z novimi “Personalized Contact Posters” lahko uporabniki zdaj dodajo osebni pridih svojim klicem. Ko pokličete znane stike, lahko prilagodite, kako se prikažete na njihovem zaslonu. In ne, to ni omejeno samo na vašo aplikacijo Phone; deluje tudi v aplikacijah tretjih oseb.
Foto: Apple

FaceTime je postal bolj oseben:

Z možnostjo pustiti video ali avdio sporočilo, če oseba ni dosegljiva, in povezavo z Apple TV 4K, je komunikacija presegla meje običajnega.
Ko gre za komunikacijo, želimo biti čim bolj osebni. In kaj je bolj osebno kot video ali avdio sporočilo, ki ga pustimo ljubljeni osebi, ko je ni mogoče doseči? Z iOS 17 je to zdaj mogoče na FaceTime. Toda to ni vse!

 • Izražajte se z reakcijami: Vaši FaceTime klici so zdaj bolj živahni in izraziti. Dodajte srček, balone, ognjemete ali laserske žarke z enostavnimi gibi. In ja, te reakcije niso omejene samo na FaceTime; so na voljo tudi v podprtih aplikacijah tretjih oseb, kot sta Zoom in Webex by Cisco.
 • Povezava z Apple TV 4K: Predstavljajte si, da svoje najdražje vidite na velikem zaslonu. Z FaceTime zdaj lahko začnete klic na iPhoneu in ga prenesete na Apple TV ali pa klic začnete neposredno iz vašega Apple TV. In s funkcijo Center Stage boste vedno v središču pozornosti, tudi če se premikate po sobi. In to še niso vse novosti iOS 17.

S sporočili še bolj povezani!

Z močnejšim iskanjem, avtomatskim prepisovanjem avdio sporočil in funkcijo “Check In” je komunikacija postala bolj intuitivna in varna.
Aplikacija Messages je vedno bila srce iPhone komunikacije, zdaj pa je postala še bolj intuitivna in zabavna.

 • Napredno iskanje: Iskanje v sporočilih je zdaj bolj natančno kot kdaj koli prej, zahvaljujoč novim iskalnim filtrom.
 • Avdio sporočila v pisni obliki: Ni časa za poslušanje? Avdio sporočila se zdaj samodejno prepisujejo, tako da jih lahko preberete takoj ali poslušate kasneje.
 • Enostavni odgovori: Odgovarjanje na sporočila je zdaj še lažje z možnostjo drsenja po mehurčku s tekstom.
 • Sveža oblika in dostopnost: Nov razširljiv meni omogoča enostaven dostop do vseh iMessage aplikacij, kar daje aplikaciji Messages bolj eleganten videz.
 • Žive nalepke: Dodajte osebni pridih svojim sporočilom z novo funkcijo Live Stickers. Izrežite motive iz fotografij, dodajte zabavne efekte in oživite svoje nalepke.
 • Funkcija “Check In”: Varnost je na prvem mestu. Z možnostjo “Check In” lahko uporabniki obvestijo družinske člane ali prijatelje, ko varno prispejo na cilj. Če se ne premikate proti svoji destinaciji, se izbrane informacije začasno in varno delijo z izbranim stikom.
Foto: Apple

StandBy: Vaš iPhone postane umetniško delo med polnjenjem

Ko postavite svoj iPhone na polnjenje, se ne ustavi. Z novo funkcijo StandBy se vaš iPhone preobrazi v interaktivni zaslon, ki je popoln za mizo, nočno omarico ali kuhinjski pult.

 • Prikaz na prvi pogled: StandBy je zasnovan tako, da prikazuje informacije, ki jih lahko vidite na prvi pogled, ko je vaš iPhone na svoji strani in se polni.
 • Osebna prilagoditev: Lahko izbirate med različnimi stili ure, priljubljenimi fotografijami ali pripomočki, vključno s Smart Stacks, ki prikazujejo prave pripomočke ob pravem času.
  Foto: Apple
  Foto: Apple
  Foto: Apple
 • Več kot le ura: StandBy ne prikazuje le ure, ampak tudi Live Activities, rezultate Siri, dohodne klice in večje obvestila.
 • Vedno vklopljen: Z vedno vklopljenim zaslonom StandBy neprestano prikazuje uporabne informacije. V nočnem načinu se prilagodi nizki svetlobi, tako da ure, fotografije in pripomočki dobijo čudovit rdeč odtenek.
 • Pametno zapomnitev: Ko uporabljate MagSafe polnilnik, si StandBy zapomni vaš priljubljeni pogled za to polnilno postajo.

AirDrop in NameDrop: Deljenje na prvi pogled in dotik

AirDrop je vedno bil čaroben način deljenja, zdaj pa je še bolj intuitiven in povezan z novim dodatkom – NameDrop.

 • Hitra izmenjava informacij: S funkcijo NameDrop lahko uporabniki z lahkoto izmenjujejo kontaktne informacije. Dovolj je, da približate svoja iPhone naprava in že se deli vaš Contact Poster.
 • Več kot le kontakti: Z enakim gibom lahko delite tudi vsebino ali začnete SharePlay, da skupaj poslušate glasbo, gledate film ali igrate igro, ko ste v bližini.
 • Brez prekinitev: In če mislite, da je to vse, se pripravite na presenečenje. Kasneje letos bo AirDrop dodal možnost nadaljevanja prenosov prek interneta, če se uporabnik premakne izven dosega AirDropa.

Autocorrect in Dictation: Pisanje postane intuitivno in natančno

  Zahvaljujoč obsežni posodobitvi je Autocorrect zdaj bolj napreden kot kdaj koli prej:

 • Napredno učenje za natančnost: Z novim jezikovnim modelom transformer se izboljšuje natančnost vsakič, ko uporabnik tipka.
 • Popravki na ravni stavka: Avtomatski popravki zdaj lahko popravijo več vrst slovničnih napak, oblikovanje pa je bolj intuitivno z začasnim podčrtavanjem popravljenih besed.
 • Napovedovanje v realnem času: Inline predictive text pomaga hitro zaključiti stavke, medtem ko novi model za prepoznavanje govora v Dictation prinaša izboljšano natančnost. In to še niso vse novosti iOS 17.

Journal: Vaš osebni dnevnik za dragocene trenutke

Journal je nova aplikacija za iPhone, ki uporabnikom pomaga reflektirati vsakdanje trenutke in posebne dogodke:

 • Osebne predloge: Za navdih pri pisanju dnevnika se lahko uporabijo personalizirani predlogi, ki so inteligentno izbrani iz nedavne aktivnosti uporabnika.
 • Zasebnost na prvem mestu: Z možnostjo zaklepa aplikacije, obdelavo na napravi in šifriranjem od konca do konca je Journal zasnovan tako, da ščiti zasebnost uporabnika.
 • Razširitev za razvijalce: Z novim API-jem za predloge za pisanje dnevnika bodo razvijalci lahko dodali predloge za pisanje dnevnika v svoje aplikacije.
Foto: Apple

Safari zdaj omogoča ločeno brskanje za delo in osebno uporabo, medtem ko “Private Browsing” dodaja dodatno plast zaščite. Deljenje gesel je zdaj enostavnejše in varnejše z iCloud Keychain. Zdravstvena aplikacija se osredotoča na duševno zdravje, omogoča beleženje razpoloženja in dostop do virov za depresijo in anksioznost. Apple Music postane bolj družaben, AirPlay pa se prilagaja vašim navadam in podpira televizorje v hotelih. AirPods prinašajo prilagodljiv zvok, medtem ko domača aplikacija ponuja vpogled v zgodovino aktivnosti in napoveduje čistejše vire energije. Zemljevidi zdaj delujejo brez povezave, AirTag pa lahko delite z do petimi osebami. Siri postane bolj odzivna, Fotografije pa prepoznajo vaše hišne ljubljenčke. Zasebnost je okrepljena z varnostnimi funkcijami za otroke in odrasle, App Store pa postane bolj oseben. Dodatki za dostopnost vključujejo orodja za uporabnike s kognitivnimi težavami, nespeče uporabnike in tiste z izgubo govora. Upamo, da smo našteli vse novosti iOS 17.

Kje najugodneje kupiti iPhone 15?

Najcenejše cene za iPhone 15- še vedno na amazon.de

Po pregledu ponudbe je poleg uradnih trgovin Apple, praktično najbolj kredibilen vir prav Amazon. Pri tem s korektnostjo pošiljanja in dobav izstopa nemšli amazon.
V nadaljevanju navajamo nekaj možnosti nakupa zadnje serije telefonov iPhone 15 – Kako in kje ga najugodneje kupiti?!

Zadnja posodobitev 2023-09-25 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.