fbpx

Apple iPhone 15 Pro in Pro Max: Titan med pametnimi telefoni!

Apple iPhone 15 Pro

Iphone 15 Pro
Foto: Apple
Zadnjič posodobljeno:

Pozor, ljubitelji tehnologije! Apple je ponovno udaril. Ravno ko ste mislili, da je vaš pametni telefon najboljša naprava v vašem žepu, Apple predstavi iPhone 15 Pro in Pro Max, ki v trenutku zasenčita vse konkurente. In kaj je še boljše? Narejeni so iz titana. Da, iz istega materiala kot vesoljske ladje. Poglejmo podrobnosti.

Držite se za svoje tehnološke kape, ljudje! Apple je spet zadel v polno. Ravno ko ste mislili, da je vaš pametni telefon najbolj kul naprava v vašem žepu, Apple vstopi s iPhone 15 Pro in Pro Max, zaradi katerih vsi drugi telefoni izgledajo kot relikvija iz leta 2000. In veste kaj? Niso narejeni samo iz upanja in sanj; izdelani so iz titana. Ja, iz istega materiala, kot ga uporabljajo v vesoljskih ladjah. Ampak poglobimo se, mar ne?

Foto: Apple

Najprej, gradnja. Izdelani iz titana, ta telefona obljubljata vzdržljivost, ki bi lahko presegla vašo obsedenost s tehnologijo. In z barvami, kot so bela, črna, modra in skrivnostno imenovana “naravna”, imate veliko izbire. Ampak počakajte, to še ni vse! Dnevi stikala za zvonenje so mimo. Vstopite v Akcijski gumb, prilagodljivo čudo, ki lahko naredi vse, od odpiranja kamere do vklopa svetilke. Kot da bi imeli duhca v telefonu, brez omejitve treh želja.

Zdaj pa govorimo o moči. Te naprave poganja čip A17 Pro, za katerega Apple trdi, da lahko konkurira nekaterim visoko zmogljivim računalnikom. In za vse igričarje, Apple namiguje na igralno izkušnjo, ki vas morda celo odvrne od vaše konzole. Toda ne pozabite, Apple je bil v preteklosti znan po pretiravanju glede iger, zato morda obdržite svoja pričakovanja pod nadzorom.

Kamera je prava zvezda – iPhone 15 Pro

A prava zvezda? Kamera. S sedmimi različnimi možnostmi fotografiranja, vključno z nadgrajeno 48-megapikselsko kamero, najnovejše naprave obljubljajo, da nas bodo vse spremenile v profesionalne fotografe. In za filmske ustvarjalce, možnost snemanja 4K60 ProRes videa bi lahko postala vaše novo najljubše orodje.

Foto: Apple iPhone 15 Pro in Pro Max se ponašata z impresivno glavno kamero z ločljivostjo 48MP, ki omogoča preklapljanje med tremi goriščnimi razdaljami: 24 mm, 28 mm in 35 mm. Medtem ko iPhone 15 Pro ponuja 3x optični zoom s svojo telefoto kamero, iPhone 15 Pro Max izstopa s 5x optičnim zoomom pri 120 mm. Nočni način je bil izboljšan za boljše fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih, medtem ko Smart HDR zagotavlja bolj realističen prikaz tonov kože. Na področju videa sta oba modela doživela izboljšave, zlasti pri snemanju v šibki svetlobi.

Apple je s kombinacijo strojne in programske opreme ustvaril napreden kameri sistem za iPhone 15 Pro in Pro Max. Oba telefona vsebujeta ekvivalent sedmih profesionalnih leč, vse omogočeno z A17 Pro čipom. Glavna kamera s 48MP, ekskluzivno za Pro linijo, ponuja večjo prilagodljivost z novo 24MP super-visoko ločljivostjo. Omogoča preklapljanje med tremi priljubljenimi goriščnimi razdaljami – 24 mm, 28 mm in 35 mm. iPhone 15 Pro ima široko 3x telefoto kamero, medtem ko iPhone 15 Pro Max ponuja najdaljši optični zoom na iPhoneu doslej: 5x pri 120 mm.

Za portrete nove generacije na iPhone 15 Pro in Pro Max je značilna ostrejša podrobnost, živahnejše barve in boljša zmogljivost pri šibki svetlobi. Uporabniki lahko zdaj ustvarjajo portrete brez preklopa v način Portret. Ko je v okvirju oseba, pes ali mačka, iPhone samodejno zajame informacije o globini, kar omogoča kasnejšo obdelavo fotografij v osupljive portrete.

Dodatne funkcije, ki koristijo vsem kameram na iPhone 15 Pro in Pro Max vključujejo izboljšan način Noč, ki zdaj deluje na osnovi fotonskega motorja, vključno s portreti v načinu Noč, omogočenimi z LiDAR skenerjem. Novi Smart HDR zagotavlja bolj realističen prikaz tonov kože, medtem ko zagotavlja, da imajo fotografije svetlejše poudarke, bogatejše srednje tone in globlje sence. Kvaliteta videa v pametnem telefonu je nadgrajena zahvaljujoč A17 Pro čipu, z izboljšavami pri videu v šibki svetlobi in akcijskem načinu.

Boljša povezljivost iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro in Pro Max prinašata nove načine polnjenja, iskanja prijateljev na gnečah in ohranjanja povezave na potovanjih. Oba modela uporabljata USB-C priključek, univerzalno sprejet standard za polnjenje in prenos podatkov, kar omogoča uporabo istega kabla za polnjenje iPhone, Mac, iPad in posodobljenih AirPods Pro (2. generacija). Uporabniki lahko AirPods ali Apple Watch polnijo neposredno iz iPhone-a prek USB-C priključka. Oba modela podpirata USB 3 za hitrosti prenosa podatkov do 10 gigabitov na sekundo, kar je do 20-krat hitreje kot prej.

Obe različici vključujeta drugo generacijo Ultra Wideband čipa, ki omogoča povezavo dveh iPhone naprav s tem čipom na trikrat večji razdalji kot prej. To omogoča novo uporabo Precision Finding za iskanje prijateljev, tako da lahko uporabniki iPhone 15 delijo svojo lokacijo in se najdejo tudi v množici.

Foto: Apple

iPhone 15 ponuja ključne varnostne funkcije za pomoč v najpomembnejših trenutkih, vključno z zaznavanjem trkov in nujnim klicem SOS preko satelita. Trenutno je ta storitev na voljo v 14 državah in regijah na treh celinah, pri čemer je že močno vplivala na življenja uporabnikov. Storitev bo kmalu na voljo tudi v Španiji in Švici.

iPhone 15 Pro in Pro Max zdaj podpirata Wi-Fi 6E za boljšo brezžično zmogljivost in predstavljata prva pametna telefona z omogočenim Thread, kar odpira nove možnosti za integracijo z domačo aplikacijo. Opremljena sta s super hitrim 5G in vključujeta podporo za MagSafe in prihodnje Qi2 brezžično polnjenje, izboljšano kakovost zvoka pri klicih in eSIM s podporo več kot 295 operaterjev.

Appleov izvršni direktor Tim Cook je v svojem značilnem slogu predstavil te naprave na Applovem dogodku Wanderlust. In čeprav so govorice krožile že mesece, je prava stvar pustila mnoge v osuplosti. Še posebej z značilnostmi v iOS 17, kot sta način StandBy in interaktivni pripomočki, je jasno, da Apple ne nadgrajuje le; inovira.

Medtem ko osnovni modeli iPhone imajo svoj čar, so Pro različice tiste, kjer Apple resnično premika meje. Bodisi gre za nove ideje za vrata USB-C ali za zmožnosti kamere, iPhone 15 Pro in Pro Max nista le telefona; sta izjava.

Kje kupiti iPhone najceneje in hitro ter učinkovito

V našem uredništvu smo večkrat poizkusili nakup preko amazon.de in bili vsakič prijetno presenečeni. Ne samo, da so cene pogosto konkurenčne, ampak je dostava hitra in zanesljiva. Včasih smo telefon prejeli že naslednji dan, vedno pa v skladu s časovnico in obljubami o dobavi. Ker očitno za odprememi iz Nemčije stoji Apple so dobave zares zanesljive in hitre. Ne le za telefone, temveč tudi za druge naprave Apple. V uredništvu se največkrat odločimo za nabavo Apple izdelkov prav preko tega naslova.

Znižano za 50,00 EUR
Apple iPhone 15 (128 GB) - Schwarz
Apple iPhone 15 (128 GB) - Schwarz
949,00 EUR −50,00 EUR 899,00 EUR Amazon Prime
Znižano za 100,00 EUR
Apple iPhone 15 Pro Max (256 GB) - Titan Schwarz
Apple iPhone 15 Pro Max (256 GB) - Titan Schwarz
1.549,00 EUR −100,00 EUR 1.449,00 EUR Amazon Prime

Zadnja posodobitev 2023-11-29 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Zelena heroja iPhone 15 Pro in Pro Max

iPhone 15 Pro in Pro Max nista le tehnološki čudeži, ampak sta tudi prava eko-heroja! Oba sta oblikovana z mislijo na okolje in vsebujeta 100% reciklirano aluminijasto podkonstrukcijo ter baterijo z 100% recikliranim kobaltom. In ne, tu se ne konča – vsi magneti vsebujejo 100% reciklirane redke zemeljske elemente, USB-C priključek pa je okrašen s 100% recikliranim zlatom.

Foto: Apple
Apple je močno zavezan k okoljski odgovornosti in trajnostnim praksam. Z namenom, da bi do leta 2030 vsi njihovi izdelki postali ogljično nevtralni, od oblikovanja do proizvodnje in uporabe, podjetje nenehno išče načine za zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa. S poudarkom na uporabi recikliranih materialov in čiste električne energije v celotni dobavni verigi, Apple ne le izboljšuje svoje izdelke, ampak tudi skrbi za naš planet.

Ampak počakajte, to še ni vse! Apple je rekel “Ne, hvala!” usnju in predstavil nov FineWoven ovitek in denarnico z MagSafe, narejeni iz trpežnega in elegantnega mikrotvila, ki je bolj prijazen do okolja kot usnje.

Zdaj, ko boste pokazali svoj novi iPhone, ne boste le pohvaljeni za svoj okus v tehnologiji, ampak tudi za svojo zavezanost zelenemu življenjskemu slogu. Pridružite se Apple-ovi zeleni revoluciji!

Cena in dosegljivost – iPhone 15 Pro in Pro Max

iPhone 15 Pro je na voljo v barvah črnega, belega, modrega in naravnega titana. Začetna cena je $999 in je na voljo s kapacitetami shranjevanja 128GB, 256GB, 512GB in 1TB. iPhone 15 Pro Max je na voljo za začetno ceno $1,199 in ima kapacitete shranjevanja 256GB, 512GB in 1TB.

Dobavljiv od 22. september 2023.

Torej, če imate pri roki tisoč evrov, oziorma nekaj več in si želite dotika titana, vas Apple čaka. Za vse ostale? No, vedno se lahko veselimo naslednje predstavitve iPhone!

Najcenejše cene za iPhone 15- še vedno na amazon.de

po pregledu ponudbe je poleg uradnih trgovin Apple, praktično najbolj kredibilen vir prav Amazon. Pri tem s korektnostjo pošiljanja in dobav izstopa nemšli amazon.
V nadaljevanju navajamo nekaj možnosti nakupa zadnje serije telefonov iPhone 15 – Kako in kje ga najugodneje kupiti?!

Zadnja posodobitev 2023-11-29 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.