fbpx

Whale Trailer Cabin: počitniška prikolica v obliki kita

Whale Trailer Cabin; Foto: red-dot.org

Tisti, ki nas redno spremljate, ste že ugotovili, da se hitro navdušimo nad različnimi oblikami terenskih vozil in počitniških prikolic. Priljubljenost tako imenovanega ʺoverlandingaʺ je v porastu in tako niti ni čudno, da našo pozornost ujamejo tudi malce bolj nenavadne stvari. Whale Trailer Cabin, počitniška prikolica v obliki kita, je zagotovo ena izmed njih.

Obstaja velika možnost, da še nikoli niste videli počitniške prikolice, ki bi navdih za svojo obliko črpala pri velikem morskem sesalcu. Whale Trailer Cabine je počitniška prikolica v obliki kita, s katero se lahko prelevita v kapitana Ahaba in za seboj vlečete svojega belega kita ʺMody Dickaʺ. Ko je prikolica ʺpospravljenaʺ je kompaktna in jo je enostavno vleči za seboj. Njen organski belo-modri dizajn nas vsekakor spominja na podobo kita in v kateri koli kamp bi se zapeljali, zagotovo bi vaša prikolica najbolj izstopala.

Whale Trailer Cabin; Foto: red-dot.org

Na končni destinaciji je prikolico možno raztegniti, s tem pa pridobimo ogromno dodatnega prostora. Zadek prikolice se popolnoma odpre in s tem omogoči povečanje notranjega prostora za skoraj 100%. Dvižni strehi poskrbita za dodatno višino v prostoru stranski vhod pa za lažji pristop k notranjosti. V primeru lepega vremena, je na voljo zunanja kuhinja, ki bo popestrila dogajanje okoli prikolice. Odprta stranica pri ležišču omogoča prebujanje z najlepšim možnim razgledom.

Whale Trailer Cabin; Foto: red-dot.org

Prikolica je v tem trenutku žal še v razvojni fazi, gre pa za koncept kitajskega oblikovalca Hu Yonga, ki je želel kitajskim ʺkampingʺ navdušencem ponuditi nekaj svežega in predvsem drugačnega. Za svoj trud je dobil nagrado Red Dot Design, mi pa že držimo pesti, da se kakšna podobna prikolic pojavi tudi na evropskem tržišču.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!