fbpx

Withings U-Scan: revolucionarni domači laboratorij za urin

Pametni senzorji za zdravje

Foto: withings.com

Predstavljamo revolucionaren nov način spremljanja vašega zdravja: Withingsov U-Scan! Ta inovativni senzor se pritrdi na straniščno školjko in analizira vaš urin vsakič, ko greste v kopalnico.

Minili so dnevi, ko je bilo treba v zdravniški ordinaciji dati vzorec urina. Z Withings U-Scan lahko preprosto spremljate pomembne zdravstvene meritve kar v udobju svojega doma. Urin nam lahko pove veliko o našem zdravju, vključno s stopnjo hidracije, nosečnostjo, okužbami in celo zdravjem naših organov. In zdaj se Withings usmerja v nekatere od teh biomarkerjev z dvema različnima različicama svoje potrošniške naprave, ki bo v Evropi na voljo v prvi polovici leta 2023.

Prva kartuša, U-Scan Nutri Balance, je namenjena spremljanju podatkov o hranilni vrednosti in metabolizmu z merjenjem ravni ketonov in vitamina C ter testiranjem pH vašega urina. To je preprost in neinvaziven način za spremljanje prehranskega ravnovesja vašega telesa. Druga kartuša, U-Scan Cycle Sync, je narejena za ljudi, ki želijo bolje spremljati svoje menstrualne cikle z merjenjem valov LH ali luteinizirajočega hormona. LH doseže najvišjo vrednost, ko je ovulacija tik za vogalom in je plodnost verjetno najvišja, merimo tudi pH urina.

Z Withings U-Scan imate lahko vse te informacije na dosegu roke. Naprava najbolje deluje, če jo pritrdite na sprednji del straniščne školjke (kar pomeni, da bodo morali ljudje, ki običajno lulajo stoje, tudi sedeti ali pa vsaj biti ustvarjalni). Urin teče v majhno zbiralno odprtino, za katero podjetje pravi, da lahko razlikuje med urinom in zunanjo tekočino, kot je straniščna voda. Termični senzor zazna prisotnost urina in se premakne v testno enoto. Ko je analiza končana, se odpadki sprostijo iz naprave in izginejo z izpiranjem.

Rezultati bodo posredovani v vaš telefon prek Wi-Fi-ja, svoje vpoglede v zdravje pa lahko vsak dan preberete v aplikaciji Health Mate podjetja Withings. Naprava vsebuje vložek, napolnjen s testnimi lističi, ki vam bo zdržal približno tri mesece. U-Scan lahko razlikuje vaš “tok” od obiskovalcev, ker lahko senzor razlikuje glede na “razdaljo in hitrost toka”, je dejal Withings.

Ta vrhunska tehnologija ni le izum, ampak je inovacija na področju zdravstva, izbrana je bila za enega najboljših izdelkov CES 2023. Z U-Scan lahko preprosto spremljate svoje zdravje in ste proaktivni o svojem počutju. Kartuše U-Scan Nutri Balance ali Cycle Sync bodo v Evropi na voljo za 500 evrov (približno 527 USD) v prvi polovici leta 2023, z načrti za razpoložljivost v ZDA po odobritvi ameriške uprave za hrano in zdravila.

Withings je prepričan, da bodo prvi dva potrošniška senzorja sta šele začetek: podjetje upa na več medicinskih naprav v prihodnosti, ki bodo dodale na dolgi seznam pametnih ur, nosljivih senzorjev in drugih naprav, ki usmerjajo naše zdravje v podatkovne točke, zato ta izdelek spremeni igro za osebno zdravstveno varstvo.

Dodatne Informacije

withings.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.