X2 Bookshelf je knjižna polica, ki doživlja metamorfoze

Knjižne police so objekti poželenja, saj so lahko izjemno domiselne, njihova vsebina pa nam velikokrat prikliče lepe spomine. Na knjižnih policah namreč hranimo trenutke časa, velikokrat posvečene le sebi. Zato si ta predmet v stanovanju zasluži veliko pozornosti, vsaj toliko, kot je je vzbudila knjižna polica z imenom X2.

Knjižna polica X2 Bookshelf podjetja WeWood ima nenavadno lastnost. Z zgolj nekaj potezami namreč lahko spreminja svojo obliko in se tako prilagaja prostoru.

Videoposnetek metamorfoze:


Oblikovalec Laurindo Marta iz podjetja WeWood je oblikoval polico, ki stavi na 100-odstotni masivni hrast. Material, ki je potreben, da mnogi elementi, vezani skupaj z gibljivimi elementi, lahko delujejo kot mehanizem, ki omogoča preoblikovanje knjižne police v več oblik. Modularna zasnova, ki jo lahko povečuje tako višino kot širino, je narejena iz dveh blokov. Vsakega od teh blokov tvori 48 lesenih letev, ki delujejo v tandemu z medeninastimi vijaki oziroma veznimi elementi. Slednji omogočajo gibanje v drugo konfiguracijo.

Zanimiva modularnost, omogoča prilagajanje prostoru.
Zanimiva modularnost, omogoča prilagajanje prostoru.

Priznati je treba, da gre za odličen in brezčasen dizajn, ki lahko vaše  knjige gosti praktično v vsakem prostoru stanovanja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
wewood.eu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!