fbpx

Xiaomi 14 Ultra: novi vladar mobilne fotografije pristaja tudi v Evropi

Xiaomi spreminja igro s svojim najnovejšim fotografskim čudežem

Xiaomi 14 Ultra
Foto Xiaomi
Zadnjič posodobljeno:

Xiaomi je z modelom 14 Ultra postavil nove mejnike v mobilni fotografiji, združil vrhunske fotografske sposobnosti in impresivno tehnologijo v naprednem pametnem telefonu. Z začetkom prodaje v Evropi marca 2024, Xiaomi obljublja revolucijo v načinu, kako vidimo in uporabljamo mobilne kamere.

Pametni telefoni nenehno preizkušajo meje možnega, Xiaomi z modelom Xiaomi 14 Ultra znova postavlja standarde. Ta naprava, ki je bila prvič predstavljena na Kitajskem, prihaja v Evropo z obljubo, da bo preoblikovala mobilno fotografijo. Z glavno kamero, opremljeno z velikim senzorjem tipa ena palca in spremenljivo zaslonko, Xiaomi 14 Ultra ni le še en pametni telefon; to je sanje vsakega fotografa, uresničene v žepni obliki.

Xiaomi 14 Ultra prinaša impresivno kombinacijo fotografskih funkcij in vrhunske tehnologije. Glavna kamera s senzorjem Sony LYT-900 in variabilno zaslonko ponuja neprekosljivo kakovost slike in prilagodljivost v različnih svetlobnih pogojih. S ceno, ki se začne pri približno 904 USD (od 830 eur dalje) za osnovni model, Xiaomi obljublja, da bo napredna fotografija dostopna širšemu krogu uporabnikov.

Xiaomi 14 Ultra: je tehnični dragulj

Xiaomi 14 Ultra, je pravi tehnološki dragulj, ki postavlja nova merila v svetu pametnih telefonov. Z izjemno težo 224,4g ali 229,5g in debelino 9,2 mm ta naprava združuje robustnost in eleganco, kar dopolnjuje njena odpornost na prah in vodo IP68, ki zagotavlja, da lahko telefon brez skrbi potopite do 1,5 metra za 30 minut.

Srce Xiaomi 14 Ultra poganja Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3, procesor, ki obljublja vrhunsko zmogljivost in učinkovitost. S to čipovno garnituro, optimizirano za hitrost in multitasking, Xiaomi postavlja nov standard v industriji.

Foto: Xiaomi
Ena izmed najbolj impresivnih lastnosti Xiaomi 14 Ultra je nedvomno njegov sistem kamer. Glavna kamera z 50 MP, spremenljivo zaslonko f/1.6 do f/4.0, in tipalo velikosti enega palca je prava senzacija. Ta kamera, skupaj s periskopskim teleobjektivom z 5x optičnim zoomom, teleobjektivom z 3.2x optičnim zoomom in ultraširokokotnim objektivom, vsi s 50 MP, ponuja neverjetno vsestranskost in kakovost slike v vsakem okolju. Dodatno, globinska kamera TOF 3D omogoča zajemanje podrobnih portretov in impresivnih posnetkov z zamegljenim ozadjem. Z Leica lečami in široko paleto video možnosti, vključno z 8K snemanjem, Xiaomi 14 Ultra postavlja nove standarde v mobilni fotografiji.

Zaslon LTPO AMOLED, ki prikazuje 68 milijard barv, z osupljivo ločljivostjo 1440×3200 pik in vrhuncem svetlosti 3000 nitov, zagotavlja izjemno izkušnjo gledanja v vseh svetlobnih pogojih. Dolby Vision in HDR10+ podpora dodatno poudarita kakovost slike z izboljšanim kontrastom in barvno paleto.

Kar zadeva baterijo, Xiaomi 14 Ultra ne razočara. S kapaciteto 5300 mAh in podporo za 90W žično ter 80W brezžično polnjenje ta naprava obljublja, da vas bo spremljala cel dan in se napolnila v rekordnem času – 100% v samo 35 minutah pri žičnem polnjenju in v 49 minutah pri brezžičnem.


Poleg teh osupljivih lastnosti, Xiaomi 14 Ultra prinaša tudi vrsto povezljivosti in senzorjev, vključno z dvosmerno satelitsko komunikacijo, kar odpira nove možnosti za komunikacijo v oddaljenih ali slabo pokritih območjih.

Xiaomi 14 Ultra: naskok na prestol fotografije?!

Xiaomi 14 Ultra ni le naslednji korak v evoluciji pametnih telefonov; to je skok v prihodnost mobilne fotografije. Z združevanjem naprednih fotografskih funkcij, impresivne tehnologije in dostopne cene Xiaomi 14 Ultra obljublja, da bo spremenil način, kako zajemamo, delimo in doživljamo svet okoli nas. Z njegovim prihodom v Evropo marca 2024 se obzorja mobilne fotografije neizogibno širijo, Xiaomi pa stoji v središču te revolucije, pripravljen ponovno definirati, kaj je mogoče v svetu mobilne tehnologije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.