fbpx
Xiaomi AR očala
Foto: xiaomi

Xiaomi AR očala: Xiaomi razkriva brezžična očala AR za poglobljeno digitalno izkušnjo

Xiaomi je na svetovnem kongresu mobilne telefonije 2023 predstavil svoj najnovejši prototip, brezžična očala AR. Očala ponujajo osupljivo poglobljeno izkušnjo z lahkim dizajnom, nadzorom s kretnjami in napredno tehnologijo sledenja rokam.

Xiaomi, vodilno kitajsko tehnološko podjetje, je na svetovnem kongresu mobilne telefonije 2023 predstavilo svoj najnovejši prototip, brezžična očala AR. Ta očala brišejo mejo med resničnim in virtualnim svetom ter uporabnikom ponujajo poglobljeno digitalno izkušnjo kot še nikoli doslej.

Očala imajo dva zaslona MicroOLED, ki zagotavljata prilagodljiv zaslon na ravni mrežnice, ki se prilagaja svetlobnemu okolju za jasno in ostro sliko. Platforma Snapdragon XR2 Gen 1 in Xiaomijeva lastniška komunikacijska povezava z nizko zakasnitvijo zagotavljata brezžično povezavo s pametnimi telefoni z zakasnitvijo le 3ms1, zaradi česar so očala zelo odzivna in brezhibna za uporabo.

Xiaomi je posebno pozornost posvetil udobju in dizajnu očal, saj jih je izdelal iz lahke magnezijeve-litijeve zlitine, delov iz ogljikovih vlaken in samorazvite silicijeve kisikove anodne baterije za skupno težo le 126 gramov. Elegantni in elegantni okvirji poskrbijo, da očala niso le funkcionalna, temveč tudi modna.

Upravljanje s kretnjami je ena ključnih funkcij brezžičnih očal AR. Uporabnikom omogoča hitro preskakovanje med navidezno resničnostjo in okoljem resničnega življenja, zaradi česar so očala zelo vsestranska. Uporabniki lahko manipulirajo z digitalnim svetom z gestami rok, kar ponuja novo obliko uporabniške interakcije. V konceptnem videoposnetku je mogoče videti uporabnika, ki deaktivira pametno luč s pritiskom na virtualno stikalo, ki lebdi nad samo napravo.

Foto: xiaomi
Napredna tehnologija sledenja rok uporabnikom omogoča tudi brskanje in tapkanje po internetu (ali videu) v slogu Minority Report, zaradi česar so morda uporabni tudi za namene produktivnosti.

Očala so del Qualcommovih načrtov, da izkoristi svojo platformo Snapdragon Spaces za izboljšanje naprav XR. Ko je seznanjena z združljivo napravo, kot je novi Xiaomi 13, strojna oprema Xiaomi obljublja nizko zakasnitev, ki zagotavlja, da pomanjkanje žice ostane neopaženo. Družba je tudi izjavila, da bo tesno sodelovala z razvijalci, da bi pospešila prihod AR, zaradi česar bo postala prednostna naloga v še vedno nastajajočem prostoru.


Xiaomijeva brezžična očala AR so trenutno konceptna naprava in še ni informacij o cenah ali razpoložljivosti. Kljub temu so očala povzročila veliko navdušenje v tehnološkem svetu, mnogi so nestrpno pričakovali njihovo izdajo. Očala predstavljajo velik korak naprej v svetu obogatene resničnosti in lahko spremenijo naš način interakcije s svetom okoli nas.

Xiaomi AR očala
Foto: xiaomi
Xiaomijeva brezžična očala AR so vrhunski prototip, ki ponuja poglobljeno digitalno izkušnjo. Z lahkim dizajnom, nadzorom s kretnjami in napredno tehnologijo sledenja rokam predstavljajo prihodnost razširjene resničnosti. Medtem ko si razvijalci prizadevajo pospešiti prihod AR, brezžična očala AR obljubljajo, da bodo bistveno orodje za vsakogar, ki želi raziskati neomejene možnosti digitalnega sveta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.