Xiaomi Mi Note 10: pametni telefon z najostrejšo kamero na svetu

Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi Mi Note 10 se ponaša s kar 5 kamerami, glavna med njimi pa z ločljivostjo 108 MP proizvede izjemno ostre fotografije.

Že kar nekaj časa se je šušljalo kameri za pametni telefon z ločljivostjo 108 MP. Senzor za to kamero je nastal v sodelovanju med podjetjema Xiaomi in Samsung, zato je logično, da je eden od njiju prvi predstavil to čudo tehnologije. Nekateri novo kamero po kakovosti postavljajo v sam vrh telefonskih kamer. Fotografije so namreč neprimerljivo ostrejše od konkurence, večji senzor pa poskrbi za bolj naravno zamegljeno ozadje brez uporabe portretnega načina.

Xiaomi Mi Note 10 se lahko poleg glavne kamere pohvali še z štirimi dodatnimi kamerami. 5-kratno telefoto kamero ločljivosti 5 MP, 2-kratno telefoto kamero ločljivosti 12 MP, ultraširoko kamero ločljivosti 20 MP ter namensko makro kamero ločljivosti 2 MP. Zaslonski notch skriva kamero ločljivosti 32 MP. Da med večurnimi foto potepi ne bo zmanjkalo energije, poskrbi baterija kapacitete 5260mAh, ki podpira tudi zelo hitro polnjenje. Fotografije si bomo ogledovali na 6,47-palčnem OLED-zaslonu, sam telefon kot celota pa po videzu in velikosti močno spominja na Huawei P30 Pro.

Fotografija posneta z Xiaomi Mi Note 10
Fotografija posneta z Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi Mi Note 10 bo telefon srednjega razreda, saj uporablja počasnejši procesor Snapdragon 730G, 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora brez možnosti nadgradnje. Temu primerno bo cena v EU znašala 549 evrov. Kar pa vseeno ni veliko za trenutno najbolj ostro kamero na pametnem telefonu. A bliža se novo leto in mesec februar, ko Samsung prvič predstavi nove telefone Galaxy S. Bo tudi Galaxy S11 opremljen s tem istim senzorjem?

Galerija: Xiaomi Mi Note 10

Dodatne Informacije

Več informacij:
mi.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Z Fold2: opazno tanjši in z boljšo uporabniško izkušnjo