fbpx

Yamaha Niken: Yamahin trikolesnik

Yamaha Niken

Motorna kolesa s tremi kolesi so v zadnjem času vedno bolj popularna, saj lahko nekatere izmed njih vozimo tudi z izpitom B kategorije. Svoj kos pogače si bo med temi motornimi kolesi odrezala tudi Yamaha s svojim trikolesnikom Niken.

Yamaha Niken sodi v skupino motornih koles, ki ga pri Yamahi imenujejo Leaning Multi-Wheeler. Gre za motorno kolo, ki je opremljeno s tehnološko naprednim sistemom, ki zagotavlja večjo stabilnost v ovinkih in zmanjšuje posledice neravne podlage. Po slovenski zakonodaji lahko določeni tip trikolesnega motornega kolesa vozimo z vozniškim dovoljenjem kategorije B. Kako bo to pri Nikenu, še ni znano, saj se v parametre upošteva tako moč motorja kot tudi dimenzije motornega kolesa.

Podatki o motorju še niso znani, po govoricah pa naj bi Nikena poganjal vodno hlajeni štirivaljni in štiritaktni DOHC, ki ga najdemo tudi v priljubljeni Yamahi MT-09-847 cc. Ta ima 115 konjskih moči, in če bo Yamaha Niken prišel vsaj blizu tej moči, bo pošteno osmešil ostale trikolesne tekmece. Yamaha Niken bo dobrodošla pridobitev na trgu motornih koles, saj se povečuje število starejših motoristov, ki imajo občasno težave z ravnotežjem, prav ravno tako se povečuje delež motoristk, ki svoje prve korake naredijo s trikolesnimi skuterji. Poleg tega je trikolesnik primerna rešitev za vedno bolj nagnetena mestna središča.

PREBERITE ŠE: YAMAHA MOTOROID: MOTORNO KOLO, KOT GA ŠE NISTE VIDELI

Galerija slik: Yamaha Niken

Dodatne Informacije

Več informacij:
yamaha-motor.eu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!