fbpx

Z dronom posnete edinstvene scene, ki prikazujejo družbeno neenakost med ljudmi po svetu

Dar es Salaam, Tanzanija.

S porastom števila uporabnikov dronov je prišlo do tekmovanja v tem, kdo bo z visokoletečo napravo posnel najboljšo fotografijo. Avtorji na svojih umetninah poskušajo zajeti prizore, ob katerih je težko ostati ravnodušen.

Posnetki s ptičje perspektive med drugim razkrivajo družbene probleme, med katere spada tudi ekonomska neenakost. Razlike med ljudmi je namreč težje prepoznati na tleh. Fotograf John Miller meni, da fotografije, posnete z droni, bolje odražajo dejansko stanje po svetu.

V okviru svoje razstave, ki jo je poimenoval “Unequal Scenes“, je predstavil fotografije z različnih koncev sveta, ob pogledu na katere vam bo zastal dih. Z njimi je dokazal, da nas družbena neenakost spremlja na vsakem koraku. Umetnik si s svojim delom želi spodbuditi dialog, ki bi pripomogel k reševanju težav po mirni poti.

Vabimo vas, da si edinstvene posnetke ogledate v spodnji galeriji. Če si želite ogledati še več primerov družbene neenakosti, vam predlagamo, da obiščete še spletno stran Unequal Scenes.

Galerija – Unequal Scenes

Dodatne Informacije

Več informacij:
unequalscenes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!