fbpx

Zakaj na letalu ne bi smeli piti kave ali čaja?

Skodelica kave na 11.000 metrih je lahko nekaj, kar boste obžalovali.

Čaj ali kava? To je verjetno najpogostejše zastavljeno vprašanje na letalu. Spomnite se, kako srečni ste, ko popijete skodelico kave na nebu, a če razmislite o besedah anonimnega letalskega uslužbenca, ki je za Business Insider spregovoril o slabi kakovosti vode na letalu, boste morda želeli omejiti pitje kave med letom.

Razmislite, ali boste pili kavo na letalu.
Razmislite, ali boste pili kavo na letalu.

Letalski uslužbenci nikoli ne pijejo vroče vode, kave in čaja, so poročali. Čaj in kava na letalu sta narejeni z vodo iz pipe, ki je hranjena v velikem rezervoarju. In s tem rezervoarjem naj bi bile težave.

Obstajajo pravila in predpisi o tem, kako pogosto je treba čistiti rezervoar. Težave naj bi bile v tem, da so nečisti tankerji prostor za salmonelo, jajca insektov in koliformne bakterije, ki jih pogosteje najdemo v človeških iztrebkih.

Obstajajo pravila, kako pogosto je treba čistiti rezervoarje.
Obstajajo pravila, kako pogosto je treba čistiti rezervoarje.

AFA-CWA, ameriška zveza za letalsko osebje, verjame, da ni dovolj, da je ‘voda na krovu’ zgolj urejena v okviru agencije za varstvo okolja. Pred 15 leti so si prizadevali za uredbo, ki daje letalskim prevoznikom široko diskrecijsko pravico o tem, kako pogosto morajo preizkusiti vodo in izpirati cisterne. AFA ne verjame, da je ta uredba zadostno uveljavljena.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!