fbpx

Zakaj je nujno prekiniti z odnosi, ki nas ne osrečujejo

Ali je čas za prekinitev nekaterih odnosov?

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Med našo osebno rastjo pridejo časi, ko ljudje okoli nas niso več podpora in spodbuda pri tem kar delamo. To omejuje naš razvoj in upočasnjuje proces naše rasti, zato je pomembno, da prepoznamo takšne vzorce, jih začutimo ter se vprašamo, ali je čas za prekinitev teh odnosov.

Sprejeti prepričanje, da smo si starše in kraj rojstva izbrali že pred rojstvom je dvorezen meč. Po eni strani nam lahko to daje občutek, da lažje sprejmemo in razumemo okoliščine, po drugi strani pa moramo vedeti, da si sami krojimo usodo in, da smo sami odgovorni za svoja življenja. Namesto, da se počutimo krive in ranjene, ker imamo “slabo usodo” je dobro, da si priznamo, da ni vedno tako. Ne moremo biti ljubosumni na ljudi, ki imajo srečo v življenju, saj niso rojeni pod nobeno srečno zvezdo, ampak so sami odgovorni za svoje življenje in očitno delajo nekaj bolje, kot tisti, ki se jim kopičijo težave ena za drugo.

Osebni razvoj

Vsi, ki so osredotočeni na osebni razvoj, se morajo znebiti slabih karmičnih vzorcev in vsega slabega, ki osebo potiska navzdol. Če so naši družinski in partnerski člani vplivali na to podzavestno, da moramo nekatere stvari potrpeti, bo to najverjetneje vplivalo na nas in našo samopodobo. Zato nam bo takrat, ko bomo poskušali osebne težave odpraviti in zrasti v boljšo osebo, to težje narediti. Resnica je, da nam ni treba trpeti nikogar, ki nas vleče dol, četudi je to naš družinski član ali partner. Nihče ni odgovoren za naše življenje kot mi sami in če se vprašamo, kaj dela oseba, ki nas vleče dol, bomo prišli do zanimivega odgovora.

Foto: Envato

Oseba, ki nas prepričuje, da moramo včasih potrpeti in se prilagoditi tudi, če ne želimo, to ni oseba, ki bi nam pomagala, ampak svoje obnašanje in kritiziranje le pelje dalje. To niso osebe, ki bi nas dobronamerno kritizirale in nam potem pomagale, da postanemo boljši človek, ampak so osebe, ki bodo kritizirale in temu ne bo nikoli konca. Vprašajte se, ali to res potrebujete v svojem življenju? Boste nekaj trpeli samo zato, ker nam je oseba blizu?

Če ste zadovoljni sami s seboj, se vam lahko odpirajo nova vrata, ki vam ponujajo nove možnosti, nove dogodivščine in nove ljudi. Zelo verjetno je, da vaš dosežek nekaterim ljudem ne bo všeč in vedite, da to definitivno niso ljudje, ki bi morali biti v vašem življenju.

Podpora

Ko se spreminjamo, potrebujemo podporo, saj nas ravnovesje med starim odnosom, ki ga zapustimo in novim, ki ga čutimo, naredi krhkega. Če nam ta podpora ni na voljo, lahko poiščemo podporo pri strokovnjaku ali se odpremo možnim novim podpornim odnosom torej novim ljudem. Predvsem pa se je pomembno vzdržati izpostavljenosti v odnosih, ki ne podpirajo nove sreče in zadovoljstva. V primeru, da podpore nimamo, je še toliko bolj pomembno, da na tej poti nimamo ob sebi ljudi, ki nas omejujejo, saj se bomo morali sami postaviti na noge. Ta proces je najtežji, vendar nas naredi tudi najbolj močne.

Foto: Unsplash

Zapuščanje odnosov

Zapuščanje odnosov se dogaja celo življenje, včasih so nekateri primeri lažji, drugič spet težji in rabimo dlje časa, da situacijo prebrodimo. A včasih je izguba odnosa enostavno potrebna, da se vrnemo k sebi na novo raven in da zrastemo. To je nujno, da lahko gremo naprej v življenje, ki nas navdihuje in da postanemo boljši in močnejši.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!