Zakaj je težko reči ljubim te … in kako to pokažemo tudi drugače?

Ko ne moreš reči “ljubim te”: 10 načinov, kako pokazati ljubezen brez besed

Besede so velikokrat prazne, zato je izjemno pomembno, da znamo ljubezen izražati tudi drugače. Ko vam “ljubim te” nikakor ne gre z jezika zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, vedno obstajajo drugi, še lepši načini, kako pokazati naklonjenost – brez besed. Saj veste, dejanja štejejo več kot 1000 besed.

Psihologi so prišli do zaključka, da nas ravno negotovosti naredijo ranljive, zato raje hodimo po varni poti, ki nas lahko stane srečnih ljubezenskih, družinskih ali prijateljskih odnosov. Ravno zaradi tega je pomembno, da se naučimo izražati ljubezen tudi na drugačne načine, ker so namreč prav dejanja tista, ki štejejo največ. Ponavadi so tisti, ki ljubijo najmočneje, najbolj tiho, njihova dejanja pa govorijo zase.

V življenju štejejo malenkosti.
V življenju štejejo malenkosti.

Tudi v vašem življenju zagotovo obstajajo ljudje, ki jih imate radi, in si zaslužijo, da jih crkljate. Danes naredite spremembo in jim s svojimi dejanji pokažite, da jih imate radi!

Zakaj je težko reči ljubim te … in kako to pokažemo tudi drugače:

1. Bodite iskreni.

Nepoštenost je enosmerna vozovnica, ki bo osebo pripeljala do občutka izdanosti, ne ljubljenosti. Začnite se zavedati, da z neiskrenostjo osebi sporočate, da je ne spoštujete dovolj, da bi z njo odkrito govorili! Sporočate ji, da stvari pred njo raje skrivate, kot pa da bi ji zaupali. Z iskrenostjo boste tako pokazali, kako mar vam je za osebo.

2. Močno objemite.

Objem včasih pove več kot 1000 besed in tudi znanstveniki so že neštetokrat dokazali, da objem močno vpliva na razpoloženje in stopnjo stresa, ki ga oseba čuti po konfliktni situaciji. Fizični kontakt je namreč izjemno intimen način, na katerega pokažete ljubezen.

Objemite osebe, ki vam pomenijo.
Objemite osebe, ki vam pomenijo.

3. Pokažite pozornost.

Ljudje se pogosto ne zavedamo, kako malo je zares treba za srečo. Presenetite najljubšo osebo tako, da ji pripravite majhne pozornosti, s katerimi boste pokazali, da mislite nanjo. Z zavedanjem in izpolnjevanjem njenih želja, misli in potreb, boste pokazali, da vam je resnično mar.

4. Imejte razumevanje.

Ko smo ljudje v afektu, smo sposobni izreči marsikatero neumnost, a ta nas lahko stane sreče in izgube osebe, ki jo imamo radi. Zato imejte razumevanje za sočloveka, ki ima svoje strahove, ideje, potrebe, želje …, saj je to najlepši način, da pokažete osebi, da vam je mar za njeno počutje. Naučite se prisluhniti in razumeti poglede drugih ljudi, ki morda niso takšni kot vaši.

5. Pozorno poslušajte.

Ljudje preveč govorimo, a premalo poslušamo. Mislimo, da smo altruistični, a nemudoma začnemo govoriti o sebi. Če imate nekoga zares radi, si boste vzeli čas, da prisluhnete ljubi osebi. S poslušanjem boste pokazali, da resnično cenite tisto, kar vam govori oseba, in da vam je mar za njene težave. Vsak potrebuje osebo, ki se bo popolnoma predala in tudi razumela.

Pozorno poslušajte.
Pozorno poslušajte.

6. Cenite dosežke.

Nekaterim ljudem lastni ego ne dopušča, da bi pohvalili in cenili dosežke drugih ljudi. A če se boste naučili, kako brez cmoka v grlu sprejemati uspehe drage osebe, ji boste s tem sporočili, da cenite njo in njene dosežke in da ste ponosni nanjo.

7. Razumite spremembe.

Ljudje odraščajo in se soočajo z različnimi življenjskimi situacijami, kar se odraža v spremembah, ki se jim ni moč izogniti. Morda vas boli, ker je oseba postala drugačna, a vaša naloga ni, da obsojate njene odločitve in življenjsko pot. Če iskreno ljubite, boste razumeli in sprejeli novosti, saj je to ultimativni dokaz vaše ljubezni.

8. Bodite prijazni do ljudi, za katere vam je mar.

To ne pomeni, da vam morajo biti všeč oziroma morate imeti radi vse ljudi, ki obkrožajo vam drago osebo. Pomeni le, da ste do njih prijazni. To je odličen način, s katerim pokažete ljubezen, še posebej, če so ljudje, ki jih ima ta oseba rada, rahlo drugačni.

9. Ne posmehujte se!

Morda vas zabava, a posmehovanje in norčevanje iz ljube osebe lahko daje občutek, da jo napadate in da je ne ljubite dovolj, da bi jo spoštovali. Če boste ostali resni, ko se bodo vsi okoli vas smejali na njen račun, boste pokazali, da vam je mar za njeno srečo in dobro počutje.

Zakaj tako težko izustimo “ljubim te”, si lahko preberete na spodnji povezavi!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ali goji do tebe iskrena čustva ali se samo zabava? Njegova najljubša poza razkriva, kaj resnično čuti do tebe!