fbpx

Krompirjeve počitnice 2019: 5 odličnih destinacij za vse, ki imate omejen budget

Krompirjeve počitnice 2019 nam bodo letos postregle kar z devetimi dnevi počitka, če prištejemo še dva vikenda, zato se zdi to popoln čas za pohajkovanje po svetu. Katerih 5 odličnih destinacij za krompirjeve počitnice 2019 smo izbrali za vse, ki imate omejen budget?

Kam na krompirjeve počitnice 2019? Odličnih destinacij za krompirjeve počitnice z omejenim budgetom je nešteto, a za vas smo sestavili seznam tistih, ki se jih najbolje splača obiskati v oktobru in novembru – spodaj naštete destinacije so se namreč v letošnjem letu po podatkih spletne strani European Best Destination znašle na seznamu 15 najboljših destinacij za leto 2019 po mnenju svetovnih popotnikov.

15 najboljših evropskih destinacij 2019 (po mnenju popotnikov)
15. Firence, Italija
14. Riga, Latvija
13. Kotor, Črna gora
12. Atene, Grčija
11. Dinant, Belgija
10. Sainte-Maxime, France
9. Bratislava, Slovaška
8. Cavtat, Hrvaška
7. Ženeva, Švica
6. Malaga, Španija
5. Poznanj, Poljska
4. Metz, France
3. Monte Isola, Italija
2. Braga, Portugalska
1. Budimpešta, Madžarska

S seznama smo izbrali pet odličnih destinacij za krompirjeve počitnice 2019 za vse, ki imate omejen budget po uredniški presoji, kjer boste lahko za majhen denar v miru, brez turističnega navala, prečesali mesto počez in povprek, jedli dobro hrano, pili okusne pijače, si privoščili dodatne aktivnosti, kupili ljubke spominke … Ne bo vam žal!

Krompirjeve počitnice 2019 na varčnem budgetu:

Budimpešta, Madžarska

Budimpešta, Madžarska
Budimpešta, Madžarska

Kdor je že obiskal Budimpešto, ve, da slednja ponuja eleganco Pariza, arhitekturno dediščino Dunaja in prijeten stockholmski način življenja. Mesto se ponaša z bogato arhitekturno in zgodovinsko dediščino: ponuja kombinacijo kulture, cvetoče gastronomije in priljubljenosti termalnih voda.

Tisto, s čimer mesto turiste najbolj prepriča, so prijazne cene. Če greste na krompirjeve počitnice z otroki, boste zagotovo uživali v skritih kotičkih, glamuroznih stavbah, muzejih, raznovrstnih restavracijah … Mesto je sicer raj za žurerje, saj ponuja edinstvene zabave na mestnih kopališčih, manjkalo pa ne bo niti eksotičnih pijač, zaradi katerih bo izkušnja v tem kraju vse prej kot običajna. Večina klubov ima namreč tudi prost vstop.

Kotor, Črna gora

Kotor, Črna gora
Kotor, Črna gora

Črna gora se ponaša s priljubljenimi obalami, na katerih letujejo popotniki z vsega sveta. To jesen se ustavite v mestu Kotor – slednje je avtentično in primerno za vse, ki bi se radi sproščali, jedli okusno hrano, občudovali mesto in uživali v pohodništvu.

Če se odpravljate na krompirjeve počitnice z otroki, morate nujno obiskati Stari grad Kotor in Boko Kotorsko, enega lepših zalivov v Evropi, kjer se lahko sproščate in izvajate različne (družinske) aktivnosti. Žurerji pa, jasno, vedo, da je tudi Črna gora destinacija za zabave – večina klubov ima vstopnine, ki jih plačate v obliki rezervacije mize s pijačo, seveda pa so tudi tukaj klubi, kjer je vstop prost.

Bratislava, Slovaška

Bratislava, Slovaška
Bratislava, Slovaška

Bratislava je sodobno mesto na Donavi, kjer se večstoletna zgodovina združuje s sodobnostjo. Kraj ni priljubljen zgolj zaradi dostopnih cen, temveč tudi zaradi dejstva, da boste tam našli pristen mestni oddih, obarvan s kulturo, izjemno hrano, ekskluzivnimi doživetji in edinstvenim vzdušjem.

Če boste šli na krompirjeve počitnice z otroki, si morate ogledati Bratislavski grad, stolp UFO in katedralo svetega Martina – vsi namreč ponujajo panoramski pogled na mesto. Ljubitelji žuranja se obvezno odpravite v študentski kompleks Mill Valley, kjer živi več kot 15.000 študentov, in kjer se nahaja najboljša zabava v mestu! Večina klubov ima prost vstop, cene pijač so dostopne vsakemu žepu.

Poznanj, Poljska

Poznanj, Poljska
Poznanj, Poljska

Poljska sodi med destinacije, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju  –  tja jo ne uvršča zgolj dejstvo, da cene niso navite, temveč tudi to, da je Poljska resnično raj za ljubitelje zgodovine. Poznanj je eno najstarejših mest na Poljskem, mesto neverjetne renesančne arhitekture, polne gradov in pisanih fasad.

Če potujete na krompirjeve počitnice z malčki, se morate ustaviti v nakupovalnem centru Stary Browar, kjer med drugim prodajajo tudi najlepše umetnine, ki jih boste kdarkoli videli. Tamkajšnja hrana je harmonija okusov, mestni dogodki pa zdravilo za dušo. Pa tudi žurji dobro vedo, da vse poti vodijo v Poznanj, kjer brez težav združijo ugodno s koristnim.

Cavtat, Hrvaška

Cavtat, Hrvaška
Cavtat, Hrvaška

Če se letos še niste nadihali hrvaškega zraka, bodo krompirjeve počitnice 2019 odlična priložnost – mesto Cavtat je le 20 kilometrov stran od priljubljenega Dubrovnika. Navdušilo vas bo s prijetno pokrajino, pa tudi bogato kulturno in zgodovinsko dediščino.

Takšnega mesta v Evropi ne boste našli z lahkoto, saj je primerno za vsak tip popotnika – tam lahko kolesarite, uživate v vodnih športih, se sproščate … Če se odpravljate na krompirjeve počitnice z otroki, lahko z njimi uživate v različnih aktivnosti po vašem okusu. Na svoj račun bodo tudi tokrat prišli žurerji, ki bodo zaplesali v barih ob plaži, kjer je vstop v večini primerov prost.

Imate tudi v svojo najljubšo destinacijo za krompirjeve počinice 2019? Zapišite v komentarju!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.