Žalostne fotografije, ki prikazujejo, kako distopična je naša družba

Žalostne fotografije, ki prikazujejo, kako distopična je naša družba

Kaj vam najprej pade na misel, ko razmišljate o distopični družbi? Je to nekaj, kar je latentno sestavni del naših življenj že od nekdaj in smo se s tem naučili živeti, ne da bi se tega sploh zavedali, ali pa gre za pojav sodobne družbe 21. stoletja, ki vnaša grozo v usodo človeštva, za katerega ni več upanja? Te fotografije bodo morda razvozlale uganko.

Marka Fisherja, britanskega kulturnega teoretika, verjetno poznate  leta 2015 je skoval izraz ‘dolgočasna distopija’, ki se nanaša na blago ali slepo prisilo, ki se odvija v kapitalistični družbi in spodbuja nejasen občutek izolacije ali nelagodja. Preprosto: če je ne raziskuješ, se je morda niti ne zavedaš.

Na Redditu je tako nastal sub-Reddit z naslovom A Boring Dystopia, ki je posvečen fotografijam, v katerih je ujeto stanje naše družbe. Fotografije vam bodo dale misliti o stvareh, ki se dogajajo okoli vas in v vašem zasebnem življenju.

Galerija slik  Distopična družba

Dodatne Informacije

Več informacij:
reddit.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!