fbpx

Žar za enkratno uporabo iz naravnih materialov in biorazgradljiv

Foto: casus

Če se odpravljate preživeti dan na pikniku v parku, gozdu ali na plaži, je lahko nošenje težkega kovinskega žara skoraj nemogoče. Sedaj imate možnost, da s seboj prinesete prenosni žar za enkratno uporabo.

Rezultat JYSK-ove sistematične skrbi za okolje je žar za enkratno uporabo CASUS. CASUS je izdelan izključno iz naravnih materialov, kot so les, bambus, karton in lava kamni. Z izjemo lava kamnov, ki lahko prispevajo k rodovitnosti tal, je celoten žar biorazgradljiv.

Žar za enkratno uporabo

Žar CASUS nosi oznako FSC® Recycled, kar pomeni, da je žar izdelan iz recikliranih gozdnih materialov. JYSK tako ponuja alternativo tradicionalnim žarom za enkratno uporabo in zmanjšuje povpraševanje po gozdnih virih.

Foto: JYSK

Žar CASUS je kompakten, preprost in gre lahko z vami na plažo, v gore ali v park. Za peko je pripravljen že po 5 minutah, visoko in enakomerno temperaturo pa ohranja celo do 60 minut.

Žar CASUS porabi do 50 % manj oglja kot drugi žari za enkratno uporabo, kar povzroči manj emisij CO2. Toplotna izolacija, narejena iz kombinacije kartona in vulkanskega kamna, ohranja toploto in zmanjšuje nevarnost opeklin in morebitnih gozdnih požarov.

Foto: JYSK

Upoštevajte, da je tako kot pri vsakem žaru na oglje v naravi, kot vedno zelo pomembno, da poskrbite, da boste morebitno ostanke žerjavice ustrezno pogasili, za seboj pospravili in žar pravilno odvrgli. Z žarom CASUS je to enostavno narediti – ko je oglje popolnoma ugasnjeno, ga lahko varno odvržete v običajen koš za smeti ali celo na taborni ogenj.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.