fbpx

Zato je tvoja hči največje darilo, ki ga boš kdaj koli prejela

"V trenutku, ko se mi je rodila hči, sem vedela, da se je moje življenje spremenilo na bolje."

Preberite si čudovit zapis, ki ga je napisala Susannah B. Lewis za portal YourTango.

Moja hči se je rodila neke tople junijske noči pred skoraj devetimi leti. Nekaj ur po tem, ko je prišla na ta svet, je moj mož spal, jaz pa sem v naročju držala mojo prvorojenko, mojo punčko in se zagledala v njen čudovit obraz.

Prvič sva bili sami. Ni jokala, ni se jezila. Samo tiho sva ena drugi preučevali obraz v slabi svetlobi bolniškega hodnika in takoj sem vedela, da se je moje življenje spremenilo na bolje.

Tu je deset razlogov, zakaj je moja hči največje darilo, ki sem ga kdaj koli prejela!

Njena lepota mi jemlje sapo

Zame ni lepšega otroka, ne na znotraj, ne na zunaj. Njeno sočutno srce, pustolovski duh in tople modre oči me vsak dan spominjajo, da je na tem svetu še vedno dobro.

Ona je moja najboljša prijateljica

Smejiva se, ko nama stopljeni sladoled začne teči po prstih. Deliva si dnevne dogodke, ko ona zleze pod mojo odejo. Brezpogojno se imava radi, opravičiva se, če se zmotiva, si zaupava, se povezujeva in komunicirava. Ceniva čas, ki ga preživiva skupaj.

Skrbela bo zame, ko bom stara

Ona bo tista, ki mi bo obrisala jabolčni sok z brade, ko bodo moje trepetajoče roke postale nemirne. Peljala me bo k zdravniku in porivala moj invalidski voziček. Zame bo skrbela, ko ne bom več mogla skrbeti zase. Vem, da se bom lahko zanesla nanjo, ko se bo moj čas na zemlji iztekel. In ne morem si zamisliti nobene druge osebe, s katero bi raje preživela moje zadnje dni.

Sem njena vzornica

Še vedno je majhna punčka, zato verjame, da sem postavila zvezde na nebo. Verjame mi na besedo samo zato, ker je ta beseda moja.Vedno me brani, ko mi svet reče, da nisem dovolj dobra, dovolj pomembna ali dovolj pametna. Verjame vame – in upam, da bo vedno verjela.

Ima nalezljiv nasmeh

Ne glede na to, kako slab je bil moj dan, lahko hčerkin nasmeh spet polepša svet. Je močna, čarobna in duhovna.

Imava neločljivo vez

Vem, da prihajajo njena najstniška leta. Vem, da se ne bova vedno razumeli in se bova prepirali, vendar vez med nama ne bo nikoli prekinjena. Preveč mi je pomembna, draga in imam jo preveč rada, da bi to kdaj koli dovolila.

Moja je in s ponosom jo kličem tako

Pogosto se hvalim s svojo hčerko in za to se nikoli ne bom opravičila. Želim, da svet ve, da je ta čudovit, prijazen, sočuten, prijazen, pameten in nadarjen otrok moj. Je moj največji ponos.

Je edino, kar sem naredila prav

Milijon stvari sem naredila narobe, a ona ni ena izmed njih. En pogled nanjo in vem, da sem v tem življenju naredil nekaj dobrega.

Je najboljše, kar je prišlo od mene in njenega očeta

Vse, kar imam rada pri njenem očetu, imam rada pri njej. Ona je midva, brez napak in pomanjkljivosti, ki jih imava.

Moja je za vedno

Moja je. To dekle je moje. Ta dragoceni vir veselja je moj.

Ona je moja hči, moja luč, moje življenje.

Moja je.

Sin je vaš sin, dokler se ne poroči z žensko, toda vaša hči je vaša hči do konca vašega življenja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!