fbpx

Ženska, ki je letos zaslužila največ: kaj vse ima v lasti Lady Gaga

Če rečemo, da je letošnje leto za pevko Lady Gage, ki že ima v žepu oskarja, grammyja in zlati globus, uspešno, potem situacijo podcenjujemo! Superzvezdnica je slavna že dobro desetletja, a leto 2019 je njeno največje in najdonosnejšo leto do zdaj.

Stefani Joanne Angelina Germanotta nastopa že celo življenje, začenši z igranjem klavirja kot 4-letna deklica. Prvič je nastopila v newyorškem nočnem klubu pri 14. letih (glede na biografijo), njena glasbena kariera pa je od tam samo še napredovala. Danes se njena plača uvršča v sam vrh plač bogatih zvezdnikov.

V Las Vegasu služi milijone.

Lady Gaga je posebna rezidentka Las Vegasa, to pa vključuje vsaj 74 nastopov. Z vsakim nastopom naj bi po poročanju Varietyja zaslužila več kot milijon ameriških dolarjev, s čimer podira rekorde. Celo velike zvezde, kot so Celine Dion, Elton John in Britney Spears so le redko presegle več kot 500 tisoč ameriški dolarjev na noč (glede na Bilboard). Seveda pa tudi to zbledi v primerjavi s podatkom o zaslužkih na njeni drugi turneji, kjer je v žep pospravila več kot 200 milijonov ameriških dolarjev.

Gaga ima več različnih virov dohodka.

Lady Gaga sodeluje z različnimi (nepričakovanimi) podjetji: Barnes & Noble, Versace, Google Chrome, MAC in Bud Light, za katere se pojavlja v oglasih na televiziji in v tisku. Ima tudi svojo dišavo, imenovano Fame, in popolnoma novo linijo ličil Haus Laboratories.

Leta 2011 je zaslužila več kot Oprah.

Lady Gaga naj bi leta 2011 zaslužila 90 milijonov ameriških dolarjev in tako prehitela Oprah ter druge vplivne zvezde na Forbsovi lestvici najbogatejših zvezdnikov.


Od prodaje vstopnic v njen žep padajo 9-mestne številke.

Z leti so postale Gagine turneje še posebej donosne. V 2012 ji je njena skrajšana turneja Born This Way prinesla 125 milijonov ameriških dolarjev (po poročanju Hollywood Reporterja), s turnejo Monster Ball (2009 in 2011) pa je po poročanju Guardiana zaslužila 227 miljonov ameriških dolarjev. Čeprav je bila njena nedavna turneja Joanne precej manjša, je zvezdnica vseeno zaslužila 95 milijonov dolarjev od prodaje vstopnic (glede na Billboard).

V lasti ima dvorec v Malibuju za 22,5 miljonov ameriških dolarjev.

Gaga je svoj dvorec v Malibuju kupila leta 2014 (realtor.com). Ta v notranjosti meri skoraj 1000 kvadratnih metrov, na 2,5 hektarja zunanjih površin pa se nahaja tudi hlev za konje. Sama svoj dvorec imenuje “ciganski kraj”. Preden je postala lastnica dvorca, je imela v New Yorku penthouse s pogledom na Central Park za “slabih” 22.000 ameriških dolarjev na mesec (glede na Curbed New York).

Gagin dvorec v Malibuju.
Gagin dvorec v Malibuju.

Po opravljeni matematiki se njeno premoženje ocenjuje na 320 milijonov ameriških dolarjev (celebritynetworth.com). Glede na njen nedavni uspeh se to zdi zelo zadržana ocena. Ampak ne pozabimo še na luksuzne avtomobile in dragoceno kolekcijo nakita, med katero se nahaj tudi 141 let stara ogrlica Tiffany z rumenim diamantom, enim od najdražjih in najredkejših dragih kamnov na svetu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!