fbpx

V filmu Top Gun: Maverick zapela tudi Lady Gaga

Lady Gaga - Hold My Hand

Foto: Karantanija Cinemas

Pa je končno tukaj: ob koncu maja si bomo v kinu lahko ogledali težko pričakovano nadaljevanje filmske franšize Top Gun z naslovom Top Gun: Maverick. Napetosti in akcije v filmu ne bo manjkalo, poleg tega pa se boste lahko naužili tudi čudovite glasbe: pevka Lady Gaga je namreč poskrbela za skladbo, ki se bo predvajala med odjavno špico.

Oboževalci akcijskih filmov se že veselijo nadaljevanja popularne franšize Top Gun. Film Top Gun: Maverick pa poleg zanimive zgodbe in nepopisne napetosti obljublja tudi glasbene užitke. Popularna pevka in oskarjevka Lady Gaga je namreč poskrbela za čudovito skladbo, ki se bo predvajala med odjavno špico. Pevka je pesem označila za “ljubezensko pismo svetu”, ob čemer je zapisala, da se sprva ni zavedala večplastnosti, ki se je raztezala po srcu filma, njeni lastni psihi in naravi sveta, v katerem živimo.

Na skladbi je delala več let, njen cilj pa je bil izraziti občutke, ki so znani vsakemu od nas: željo, da bi bili razumljeni in da bi razumeli ljudi, ki nas obkrožajo. Pri nastajanju skladbe je sodelovalo tudi več skladateljev, med katerimi so Harold Faltermeyer, oskarjevec Hans Zimmer in Lorne Balfe, ki je pomagal ustvariti tudi glasbo za film Misija: Nemogoče – Izpad.
Pevka je skladbo že delila na svojih socialnih omrežjih.

Kdaj pa bomo lahko pesmi prisluhnili na velikih platnih? V slovenska kina Top Gun: Maverick prihaja 26. maja, oboževalci pa bodo lahko po 36 letih v glavni vlogi znova občudovali Toma Cruisa.
Igralec nastopa v vlogi stotnika Mavericka, ki se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo. Tam kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Njegova naloga je usposabljanje diplomantov za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, pri čemer naleti na sina svojega pokojnega prijatelja. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick na misiji spopasti s svojimi najglobljimi strahovi.
Poleg Cruisa bomo v glavnih vlogah lahko gledali tudi druge znane igralce, kot so Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman in Val Kilmer. Film je režiral Joseph Kosinski, scenarij pa so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!