fbpx

Tata Avinya: koncept, ki lahko prevozi 500 kilometrov, po manj kot pol ure polnjenja

Tata Avinya Concept; Foto: tatamotors.com

Tata Motors, ki med drugim bedi nad dvojico Jaguar Land Rover, je predstavila najnovejši koncept popolnoma novega električnega avtomobila Tata Avinya. Koncept se lahko pohvali s tako imenovanimi “samomorilskimi vrati”, vpadljivimi žarometi in zavidljivo tehnologijo.

Pri indijskem proizvajalcu avtomobilov Tata so predstavili všečen koncept Tata Avinya, ki prikazuje Tatine električno-avtomobilske ambicije. Ime izhaja iz jezika sanskrt in v prevodu pomeni inovacija. Vsekakor primerno, glede na to da je avtomobil razvit popolnoma na novo in bo služil kot osnova prihodnjim električnim avtomobilom Tate. Avinya je atraktiven koncept, s kratkimi previsi, kar je pravzaprav zaščitni znak električnih avtomobilov. Gre za novo razvito platformo, ki bo služila le električnim avtomobilom. Tehnični podatki so v tem trenutku skopi, znano pa je, da bo baterija dovolj zmogljiva, da bo po manj kot 30 minutah polnjenja, imela dovolj energije za do 500 kilometrov dolgo pot.

Po obliki je Avinya bolj podobna enoprostorcu, kot v zadnjem času priljubljenim križancem. Zavoljo tako imenovanih “samomorilskih vrat” ni potrebe po B stebričku in kot je za koncepte že v navadi, so nanjo namestili večja platišča. Žarometi prikazujejo logotip podjetja Tata, zadnje luči pa ustvarjajo lebdeči občutek. Konvencionalna stranska ogledala so nadomestile kamere, skoraj ravna streha pa poskrbi za prostorno notranjost.

Tata Avinya Concept; Foto: tatamotors.com

Minimalistična kabina nudi obilico prostora, zaradi velike medosne razdalje pa je na voljo dovolj prostora za noge potnikov. V nasprotju z modernimi koncepti, ki prekipevajo od digitalnih zaslonov, je Avinya brez osrednjega zaslona. Zaslon zasledimo na volanskem obroču, ki nas spominja na futuristično krmilo igralne konzole. Avinya bo dobila produkcijskega naslednika do leta 2025, ki se bo vozil na Tatini platformi GEN3, namenjeni zgolj električnim avtomobilom.

Dodatne Informacije

tatamotors.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!