fbpx

Ženski čevlji 2019 / jesen in zima: edinih 8 trendov, ki jih moraš poznati

Pospravite sandale, skrijte superge - tukaj so ženski čevlji 2019 za jesen in zimo. Letos se na srečo iz smešno nepraktičnega selimo na udobje in edinstvene elemente, ki bodo (morda) upravičili visoko ceno.

Ženski čevlji 2019 za jesen in zimo se iz ozkih petk premikajo na nekoliko polnejše, kvadratne pete, takšne pa so tudi “konice” čevljev. Platforma, bojevniški čevlji, udobje ovčke, vedno prefinjeni živalski in cvetlični potisk ter čudovita zelena barva – to je vse, kar morate vedeti!

P.s.: Naj vam zaupamo, da v modi tudi letos ostajajo nagubani in kavbojski škornji.

Škornji s cvetličnim potiskom

Vetements
Vetements

To jesen in zimo ne bodo kraljevale samo temne obleke s cvetličnim potiskom, ampak tudi škornji. Te lahko krasijo nežne izvezene rože, lahko pa se odločite za svetle škornje in drzne cvetlične potiske.

Kvadratna konica

Zara
Zara

Čeprav navadnim špičkam na čevljih še ni odzvonilo, so letos v trend prišle tudi kvadratne “konice”, ki lahko na trenutke delujejo nekoliko moško. Če tega ne želite, potem tovrstne čevlje kombinirajte z igrivo obleko, ali pa naj bodo sami čevlji v kakšni prijetni, nežnejši barvi.

Čevlji na zavezovanje

Mango
Mango

Tovrstno, recimo temu viktorijansko zavezovanje, naredi vsak čevelj, pa naj bo še tako divji, nekoliko bolj prefinjen. Zato bi jih letos preprosto morale imeti v omari (če jih še nimate). Odlično se bodo podali h krilu nad koleni, k obleki, k hlačam do gležnjev, itd.

Udobje ovčke in krzna

UGG
UGG

Ker sta udobje in toplota jeseni in pozimi na prvem mestu, smo še posebej veseli, da so letos svoje mesto med trendi dobili tudi čevlji z ovčko ali dodatki krzna. Ti krasijo skoraj vse vrste jesenskih in zimskih čevljev, od visokih škornjev do gležnjarjev z visoko ali nizko peto.

Platforma

Jeffrey Campbell
Jeffrey Campbell

Boljšega čevlja si za kavbojke na zvonec in za dolg plašč s podlogo iz krzna skoraj da ne moramo predstavljati. To je šik kos, ki bo popolno dopolnil tvojo jesensko in zimsko garderobo v stilu 70. let prejšnjega stoletja.

Čevlji bojevnice

Dr. Martens
Dr. Martens

Na modnih pistah za letošnjo jesen in zimo smo lahko videli tudi “resne” čevlje, čevlje bojevnice, masivne, usnjene, na zavezovanje, pripravljen na boj. Ne samo, da boste s takšnimi čevlji letos zadele v polno, to so tudi čevlji, ki nikoli zares ne bodo šli iz mode, hkrati pa bodo nudili udobje in zaščito.

Smaragdno zeleni čevlji

Jimmy Choo
Jimmy Choo

Ljubiteljice leska in glamurja boste letos omaro dopolnile s smaragdno zelenimi čevlji, ki so takorekoč utelešenje luksuza. Lahko so sijoči sandali, lahko so v videzu krokodilje kože (še dodaten faktor razkošja) ali pa v obliki čevljev Mary Janes, ki se to sezono vračajo s polno močjo.

Živalski potisk

H&M
H&M

Nov par statement čevljev za jesen in zimo 2019 lahko nosi tudi živalski potisk, s katerimi pač ne boste zgrešile. Ta je bil viden na skoraj vseh modnih revijah (od oblačil do čevljev). Na voljo imate leopardje vzorce, pa vzorec tigra, geparda, kače in goveda.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.