European Outdoor Film 2019/2020: privlačne zgodbe o pustolovščinah na prostem

Zadnjič posodobljeno: :

Največji evropski festival outdoor filma, European Outdoor Film 2019/2020, vas znova vabi, da se jim pridružite pri ogledu izbranih dokumentarnih filmov o dogodivščinah na prostem, pustolovščinah in potovanjih. Turneja se v Sloveniji začne 12. oktobra.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Komuna Ljubljana, Maribox, Cineplexx Kranj

Organizator

EOFT

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

11,50 €

Festival European Outdoor Film 2019/2020 bo tudi tokrat vsem pustolovcem in prijateljem svežega zraka ponudil snovi za sanje – neponovljive zgodbe, zanimive udeležence in najbolj divje kotičke našega planeta. Poleg klasičnih disciplin, kot so gorsko kolesarjenje, terensko smučanje ali alpske ture, bo ta filmska turneja poskrbela za trenutke presenečenja tudi z novimi vrstami športa na prostem in novimi cilji, daleč stran od uhojenih poti.

Letošnji program obsega mnogo napetih kontrastov in kar nekaj svetovnih premier. Prikazalo se bo od 7 do 10 filmov s skupnim časom predvajanja okrog 120 minut. Premiera za vabljene goste bo potekala 9. oktobra v Münchnu. Po tej premieri se bo največji evropski festival outdoor filma podal na pot za več kot 500 prireditvami v 20 državah, turneja v Sloveniji pa se bo pričela 12. oktobra.

Nekateri filmi, ki bodo na ogled na European Outdoor Film 2019/2020

LE MINIMALISTE – AN HIMALAYAN ADVENTURE
Francoski pustolovec Eliott Schonfeld s svojim konjem Robertom prečka Himalajo z zahoda proti vzhodu. Pri tem so sedemtisočaki vedno postavljeni na ogled, ljudje in vasi pa so bolj izjema.
THE MOVEMENT
THE MOVEMENT je hvalnica najstarejši obliki gibanja na sploh: teku. ljudi. Tek nas namreč demokratizira – pri njem ni pomembno, kateri jezik govorimo in kakšne barve je naša koža.
AFRICA RIDING: KARIM
Glavno mesto Ruande Kigali ni nikakršno središče za rolanje – vsaj trenutno ne. Tukaj namreč ni halfpipes ali grafitarjev. In ker je ta šport tam še povsem neznan, tudi roler Abdul Karim Habyarimana pomeni zelo presenetljivo pojavo.
THE LONGEST HOLE
Za Adama Rolstona in Rona Rutlanda Mongolija predstavlja najbolj vznemirljivo igrišče za golf na svetu. Skupaj želita žogico za golf z udarci spraviti skozi mongolsko višavje.
ZEPPELIN SKIING
Kdor se na terensko smučanje poda z zeppelinom, nima nobenih skrbi zaradi zastojev na avtocesti. Na srečo freeriderji Ager, Andreas Gumpenberger in Fabian Lentsch nimajo težav z vrtoglavico: iz varne gondole se morajo najprej po vrvi spustiti 50 metrov do vrha gore.

Dodatne Informacije

Več informacij:
si.eoft.eu

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljši božični filmi vseh časov po mnenju kritikov