Zero Real Estate: hotel brez sten in stropa pod švicarskim nebom

Švico poznamo kot bogato državo, ki se nahaja v osrčju Alp in ponuja veliko naravnih znamenitosti. Temu primerno njeni prebivalci veliko pozornosti posvečajo turizmu, še posebej njegovim alternativnim oblikam.

V to kategorijo lahko uvrstimo tudi Null Stern Hotel, za nastanek katerega sta odgovorna Frank in Patrik Riklin ter njun poslovni partner Daniel Charbonnier. Hotel je v bistvu umetniška instalacija, saj nima stropa in sten, pač pa le posteljo pod švicarskim nebom. Obiskovalcem ponuja spektakularen razgled na dolino Saffien.

Po dveh uspešnih poletnih sezonah so vodilni prejeli več kot 4.500 prošenj za rezervacijo. Zaradi tega so se odločili, da v gorski vasici Wildhaus v Toggenburgu ponudijo novo namestitev, ki so jo poimenovali Zero Real Estate.

V čudoviti pokrajini bodo gostom, ki jih bo vseskozi razvajal butler, na voljo trije apartmaji. V primeru slabega vremena bo na razpolago hotelska soba v planinski koči ali na stari toggenburški kmetiji.

Švica sicer slovi kot ena izmed vodilnih držav na področju turizma. Ob tem se kar 4 švicarske univerze, ki se ukvarjajo s to panogo, uvrščajo med 10 najboljših na svetu. Po podatkih WTTC iz leta 2016 turizem po svetu zaposluje kar 292 milijonov ljudi.

Galerija – Zero Real Estate

Dodatne Informacije

Več informacij:
toggenburg.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
San Canzian Village & Hotel: hotel v osrčju hrvaške Istre, ki te bo odpihnil!