你喜欢开菲尔吗?当它对我们的有机体如此有用时,你怎么能不呢?大量研究证明,开菲尔在土耳其语中意为“健康”,对身体有许多有益的作用。它是一种古老的发酵食品,富含酶,含有许多对人体有益的微生物,可以提供更强的抵抗力和增加能量。自制开菲尔非常简单,只需要两种原料。
Kefir je lahko odličen zajtrk ali malica. Primeren je tudi za tiste, ki imate intoleranco na laktozo in si želite okusen polnomasten jogurt. Podobno kot jogurt ima kiselkast in osvežilen okus, a v nasprotju z njim poleg probiotičnih bakterij vsebuje tudi kvasovke.
阅读更多: Kefirko - Kickstarter 上用于准备自制开菲尔的斯洛文尼亚容器
Ne manjka mu proteinov, kalcija, magnezija, fosforja, ravno tako ne vitaminov A, B, C in K. Po številnih študijah sodeč, obnavlja črevesno floro, povečuje odpornost, preprečuje okužbe in daje energijo.
Recept za domači kefir:
Sestavine za domači kefir (4 osebe):
- 1 žlica kefirjevih zrn
- 1升牛奶
Postopek priprave domačega kefirja:
Zrna položimo v steklen vrč s pokrovom in jih prelijemo z mlekom. Pustimo, da na sobni temperaturi (okoli 22 stopinj Celzija) stoji od 12 do 24 ur. Med postopkom fermentacije vrč večkrat pretresite, da preprečite razrast kvasovk. Če se pojavijo, jih odstranite in znova pretresite. V primeru preveč kvasovk kefir namreč ni užiten. Vsakič, ko kefir pretresete, dvignite pokrov, da se izloči ogljikov dioksid. Kefir je pripravljen, ko se kefirjeva zrna strdijo na vrhu vrča. Tekočino precedimo, da jih odstranimo. Okus kefirja lahko oplemenitite z žlico vanilje ali mu primešate sadje. Pa dober tek!
如果您正在寻找 kefirjeva zrna, si lahko pomagate s to spletno stranjo: kefirhood.com