fbpx

Recept – domači kefir

Recept - domači kefir

Obožujete kefir? Kako ga ne bi, ko pa je tako koristen za naš organizem? Kefir, ki v turščini pomeni dobro počutje, ima številne blagodejne učinke na telo, o čemer pričajo številne študije. Gre za starodavno z encimi bogato fermentirano živilo, ki ima številne telesu koristne mikroorganizme in naj bi poskrbelo za večjo odpornost in povečanje energije. Priprava domačega kefirja je povsem preprosta, zanj pa potrebujete zgolj dve sestavini.

Kefir je lahko odličen zajtrk ali malica. Primeren je tudi za tiste, ki imate intoleranco na laktozo in si želite okusen polnomasten jogurt. Podobno kot jogurt ima kiselkast in osvežilen okus, a v nasprotju z njim poleg probiotičnih bakterij vsebuje tudi kvasovke.

더 읽어보기: Kefirko – slovenska posoda za pripravo domačega kefirja na Kickstarterju

Za pripravo kefirja potrebujete kefirjeva zrna.
Za pripravo kefirja potrebujete kefirjeva zrna.

Ne manjka mu proteinov, kalcija, magnezija, fosforja, ravno tako ne vitaminov A, B, C in K. Po številnih 연구 sodeč, obnavlja črevesno floro, povečuje odpornost, preprečuje okužbe in daje energijo.

Recept za domači kefir:

Sestavine za domači kefir (4 osebe):

  • 1 žlica kefirjevih zrn
  • 우유 1리터

Postopek priprave domačega kefirja:
Zrna položimo v steklen vrč s pokrovom in jih prelijemo z mlekom. Pustimo, da na sobni temperaturi (okoli 22 stopinj Celzija) stoji od 12 do 24 ur. Med postopkom fermentacije vrč večkrat pretresite, da preprečite razrast kvasovk. Če se pojavijo, jih odstranite in znova pretresite. V primeru preveč kvasovk kefir namreč ni užiten. Vsakič, ko kefir pretresete, dvignite pokrov, da se izloči ogljikov dioksid. Kefir je pripravljen, ko se kefirjeva zrna strdijo na vrhu vrča. Tekočino precedimo, da jih odstranimo. Okus kefirja lahko oplemenitite z žlico vanilje ali mu primešate sadje. Pa dober tek!

추가 정보

당신이 찾고 있다면 kefirjeva zrna, si lahko pomagate s to spletno stranjo: kefirhood.com

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.