Sveži, sočni, okusni, zdravi paradižniki LUŠT iz Prekmurja - le kdo nima rad sočnih in osvežujočih rdečih paradižnikov, v katere v teh toplejših mesecih z užitkom ugriznemo ali pa si jih pripravimo na kakšen poseben način? Če so zrastli na naših tleh, pa se nam “zaluštajo” še toliko bolj.
Vsekakor mestece Buñol ne moremo opisati kot turistični paradiž, a zavoljo festivala La Tomatina, ki je na sporedu vsako zadnjo sredo v avgustu (tudi letos se ni izneverili tradiciji), se v paradiž spremeni za vse ljubitelje obmetavanja s paradižniki. Gre za pravi masaker, le da namesto krvi teče sok paradižnika, zaradi vseh zabav in stranskih dogodkov, ki zaokrožajo ta tedenski festival, pa pride tudi fraza »paint the town red«* do svojega dobesednega pomena.
To jesen s svojega menija črtajmo nezdrave prigrizke in si namesto mastnih obar, sendvičev iz belega kruha in juh, ki temeljijo pretežno na osnovi iz smetane privoščimo okusen topel obrok, ki našemu telesu zagotovi zvrhano mero vitaminov in mineralov brez odvečnih nezdravih maščob in predelanih ogljikovih hidratov. Recept za paradižnikovo juho bo kot nalašč za to.
新年的庆祝活动通常以剧烈头痛和全身不适结束。我们前一天晚上享用的节日潘趣酒、甜鸡尾酒和许多“takratki”,到了早上就变成了真正的恐怖。为了让2015年有个愉快的开始,我们为每一位过新年的人准备了一份菜肴和饮料清单,一定能赶走令人不快的酒精宿醉。
现在正值西红柿新鲜上市的季节,正是大快朵颐的时候。您是否已经想不出准备这种美味水果的想法了?为什么不尝试一种很容易准备的简单酥皮点心呢?我们为您准备了一份简单又美味的儿童多汁番茄小吃食谱,值得记住!
Plodovke, kot so paradižnik, kumare in bučke, so zelo priljubljene vrtnine v naši prehrani, zato tudi na vrtu ne smejo manjkati. Potrebujejo veliko toplote in vlage, ker so zelo občutljive na bolezni, pa je treba redno spremljati njihovo zdravstveno stanje in pravočasno ukrepati.