fbpx

Zillers Garage BMW R 18: futurizem namesto nostalgije

Zillers Garage BMW R 18; Foto: Zillers Garage
Zadnjič posodobljeno: :

BMW R 18 se je prvič predstavil dobro leto nazaj, njegov cilj pa je predvsem v konkuriranju ameriškim ʺV-twinʺ motornim kolesom. Inspiracijo so seveda črpali v dolgoletnih izkušnjah BMW-ja in tako ustvarili impresiven retro motor.

BMW R 18 z izstopajočim zračno hlajenim 1.802 kubičnih centimetrov velikim bokser motorjem, je motorno kolo, ki v marsikom vzbudi močne občutke nostalgije. Črna barva, narisana bela črta in nekaj kroma, pa te občutke še povečajo. A niso vsi okusi enaki in tako tudi ta ʺklasikaʺ ni prepričala vseh. Med drugim tudi ne ekipe moskovske Zillers Garage, ki si je zamislila povsem svoj, lahko bi rekli celo futurističen dizajn motorja R 18.

Zillers Garage BMW R 18; Foto: Zillers Garage

Zillers Garage BMW R 18 ima tako opazno spremenjeno ʺkaroserijoʺ. Povsem nov je pokrov posode za gorivo, ki ima vgrajene merilnike, spremenjen okvir motornega kolesa pa se nato nadaljuje v tako imenovani lebdeči sedež, v katerega je inkorporirana zavorna luč. Zadnja roka deluje kot futurističen kos kovine, na katerega je nameščen nosilec registrske tablice. Novo krmilo ima vzvratna ogledala nameščena na konca krmila, celoto pa lično dopolni zaključek izpušne cevi. Kljub obsežni predelavi, so bili pri Ziller Garage dovolj pozorni, da niso skrili bistva motornega kolesa, njegovega motorja. Ekipa pri Zillers Garage vsekakor ima smisel za stil in obliko, BMW R 18 pa tudi ni prvo motorno kolo, ki bi doživelo ʺprenovoʺ v njihovi delavnici. Pred časom so se namreč že lotili predelave priljubljenega motornega koles BMW R NineT.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!