Žive jasli in najvišja novoletna jelka v podzemlju

Zadnjič posodobljeno: :

Ambient podzemnega krasa je kot ustvarjen za biblijsko postavitev živih jasli, ki jih decembra lahko doživimo v Postojnski jami. Zraven pa občudujemo še najvišjo novoletno jelko v podzemlju.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Postojnska jama

Organizator

Postojnska jama

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

17,90 € odrasli, 9,60 € otroci.

Kapniške oblike so občudovanja vredne v vseh obdobjih, a v prihajajočem prazničnem je z igro luči vse skupaj še bolj mistično. Temu so v izjemno akustičnem okolju dodali harmonično glasbo in melodijo, pa žive jasli postanejo biblične, kot je le mogoče.

Žive jaslice v Postojnski jami.
Žive jaslice v Postojnski jami.

Jasli v podzemlju Postojnske jame lahko občudujemo že več dve desetletji in gre za prvo, pa tudi največjo postavitev živih jasli pri nas. Te lahko doživimo spotoma med sproščenim podzemnim sprehodom, kjer prirejajo vrsto dogodkov, med drugim sprehod spremljajo pevski zbori, na najnižji in najvišji točki v jami bodo obiskovalce razveselili mladi operni pevci, zunaj pa se bo odvijal božični sejem. Pa še to – jelka, ki stoji v Postojnski jami je bojda najvišja praznična jelka v podzemlju.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Animateka 2020: 17. Animateka se seli na splet