Zlati globusi 2020: kdo so zmagovalci 77. zlatih globusov?

To noč so bili v Los Angelesu podeljeni zlati globusi 2020, ki jih podeljuje združenje tujih novinarjev v Hollywoodu. 77. podelitev je povezoval britanski komik Ricky Gervais. V sproščenem večeru, ki seveda ni minil brez kritik na račun Trumpove politike, je slavil Tarantinov poklon zlati dobi Hollywooda, Bilo je nekoč … v Hollywoodu, in vojna epopeja 1917.

Zlati globusi 2020 so podeljeni! Kdo so zmagovalci?

77. podelitev je tokrat povezoval zajedljivi britanski komik Ricky Gervais, in to že petič! Ponovno je upravičil sloves izjemno zabavnega voditelja, brez dlake na jeziku, in tako so morali na primer že samo njegov uvodni govor cenzorji s kar nekaj piski.

Seveda pa večer ni minil brez kritik na račun Trumpove politike, na katero je opozorila Patricia Arquette, kjer je občinstvo opomnila, da je “Amerika na pragu vojne”. Prav tako je k premišljenim odločitvam na prihajajočih volitvah pozvala igralka Michelle Williams, ki je dejala, da naj tokrat ženske volijo v skladu s svojimi interesi in tako ukrojijo svet po svoje.

Zlati globusi 2020: kdo so zmagovalci?

Filmska kategorija

Čeprav je velikan pretočnih vsebin Netflix v igro prišel z največ nominacijami (34), je domov na koncu odnesel le dva zlata globusa, in sicer ga je prejela Laura Dern za najboljšo stransko vlogo v drami Marriage Story in pa Olivia Colman za naslovno vlogo v seriji The Crown.

Najboljši film v kategoriji drame je postala vojna epopeja 1917, ki je zlati globus prinesla tudi režiserju, Samu Mendesu. Najboljša glavna igralka v kategoriji drame je postala Renee Zellweger kot Judy Garland v filmu Judy, kot glavni igralec je slavil Joaquin Phoenix za vlogo Jokerja.

V kategoriji komedije je slavila Tarantinova oda zlati dobi Hollywooda, Bilo je nekoč … v Hollywoodu, ki pa je zlati globus prinesla še Bradu Pittu za stransko vlogo in pa Tarantinu za najboljši scenarij. Zlati globus za glavno žensko vlogo v tej kategoriji je šel Awkwafini (The Farewell), ki je postala prva ženska azijskih korenin, ki je osvojila zlati globus za glavno vlogo v kategoriji komedije. Za glavno moško vlogo je zlati globus šel v roke Tarona Egertona za vlogo Eltona Johna v glasbeni drami Rocketman.
https://www.youtube.com/watch?v=AcLh5hsHB7U

Najboljši celovečerni animirani film je Missing Link.

V kategoriji najboljše izvirna glasbene podlage je slavila Hildur Guðnadóttir za glasbeno podlago v filmu Joker. Kot najboljša izvirna skladba je bila nagrajena pesem I’m Gonna Love Me Again (Elton John, Bernie Taupin – Rocketman).

Televizijska kategorija

V kategoriji najboljše dramske serije je zlati globus pripadal seriji Succession, medtem ko je v kategoriji najboljše komične serije slavila Fleabag. Zlati globus za najboljšo moško vlogo v tej kategoriji je pripadel Ramyju Youssefu (Ramy), za žensko pa Phoebe Waller-Bridge (Fleabag).

Najboljša igralka v kategoriji dramske serije je Olivia Colman za vlogo kraljice Elizabete II v seriji The Crown, najboljši igralec v tej kategoriji je Brian Cox (Succession).

V kategoriji najboljše miniserije ali televizijskega filma je slavila serija Černobil, drugi zlati globus pa je seriji prinesel Stellan Skarsgård, ki je dobil zlati globus za najboljšo stransko vlogo. Kot igralka je v tej kategoriji slavil Michelle Williams (Fosse/Verdon).

Najboljši stranski igralec v mini seriji ali televizijskem filmu je Russel Crowe v The Loudest Voice, najboljša stranska igralka pa Patricia Arquette (The Act).

Ameriški igralec in filmski ustvarjalec Tom Hanks je domov odnesel častni globus, nagrado Cecila B. DeMilla, za svoj izjemen prispevek k svetu zabave pred in za kamero.


Dodatne Informacije

Več informacij:
goldenglobes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Evropske serije, ki si jih nujno poglej, če se ti zdi, da nimaš kaj za gledat