20 za 2020: motivacijske knjige, ob katerih bomo dobili krila

Predstavljamo vam motivacijske knjige za 2020, s katerimi boste osvojili svet!

Motivacija. Ko jo imamo, se nam zdi vse dosegljivo, ko nam je primanjkuje, se nam zdi, da ne moremo narediti niti najmanjše stvari. Eden izmed najlažjih načinov, kako se zmotivirati, je, da preberemo odlično motivacijsko knjigo.

Ko preberemo za nas “pravo” knjigo, se nam zdi, da bi lahko osvojili svet. Knjiga je namreč odličen motivator, saj nam ponudi orodja do uspeha. Zaupajte svoji notranji motivaciji in spremenite sebe. To je seznam 20 najboljših motivacijskih knjig, ki vam bodo pomagale prevzeti odgovornost za svoje življenje.

Motivacijske knjige za 2020

JEN SINCERO: YOU ARE A BADASS

Jen Sincero, You Are a Badass
Jen Sincero: You Are a Badass

Knjiga za povečanje samozavesti. V letih izkušenj z javnim nastopanjem je bil avtor knjige priča temi, ki načenja skoraj vse – dvom vase.

CHARLES DUHIGG: SMARTER FASTER BETTER

Charles Duhigg, Smarter Faster Better
Charles Duhigg: Smarter Faster Better

Skozi napeto in spretno napisane zgodbe posameznikov, podjetij in drugih ustanov vam knjiga v osmih jasno opredeljenih osnovnih konceptih s konkretnimi napotki razkriva, kako spremeniti in izbrati vsakodnevne odločitve tako, da prihranite čas, ohranite nadzor in motivacijo ter v življenju postanete učinkovitejši in produktivnejši.

ANGELA DUCKWORTH: Predanost: Moč strasti in vztrajnosti v življenju in pri delu

Angela Duckworth, Predanost: Moč strasti in vztrajnosti v življenju in pri delu
Angela Duckworth: Predanost: Moč strasti in vztrajnosti v življenju in pri delu

Avtorica, profesorica psihologije, v knjigi na podlagi znanstvenih dognanj in lastnih izkušenj prepričljivo in neposredno opiše lastnost, ki je v vsakem od nas in pomembno prispeva k posameznikovi uspešnosti – imenuje jo predanost.

JAMES ALTUCHER: CHOOSE YOURSELF

James Altouche, Choose Yourself
James Altucher: Choose Yourself

Avtor v knjigi predstavi dve prelomnici, ki podjetniku spremenijo življenje: prva je, ko se odloči za vstop v podjetništvo, druga pa, ko vendarle sprejme popolno odgovornost za svoj uspeh ali neuspeh. Poudarja, da ni dovolj, da si zgolj želite uspeha; da bi uspeli, se morate zavedati, da lahko na končni rezultat močno vplivate sami.

NAPOLEON HILL: Z idejo do bogastva!

Napoleon Hill, Z idejo do bogastva
Napoleon Hill, Z idejo do bogastva

Več kot 20 let je Napoleon Hill intervjuval in proučeval 500 največjih ustvarjalcev bogastva svojega časa. V njihovih primerih je odkril univerzalne zakone uspeha – principe, ki bodo delovali za vsakogar, ki jih hoče spremeniti v dejanja. Knjiga vam bo pomagala, da obogatite na vse načine, ki so pomembni, ne samo finančno in materialno.

TIM FERRISS: TOOLS OF TITANS

Tim Ferriss, Tools of Titans
Tim Ferriss: Tools of Titans

V knjigi so nasveti za osredotočenost na uporabne podrobnosti. Naj omenimo samo nekaj vprašanj, ki jih avtor postavlja svojim gostom: “Kaj počnete, ko se zbudite? Kako so videti vaši treningi in zakaj? Katere knjige radi podarite drugim?”

TONY ROBBINS: Prebudite velikana v sebi

Tony Robbins, Prebudite velikana v sebi
Tony Robbins, Prebudite velikana v sebi

Spoznali boste, kako se ljudje odločamo, kakšen vpliv imajo stališča, bolečine in užitki na naše obnašanje, kako lahko v neverjetno kratkem času odpravite svoje slabosti in slabe navade in še mnogo drugega.

TIMOTHY FERRIS: 4-urni delovni teden

Timothy Ferriss, 4-urni delovni teden
Timothy Ferriss: 4-urni delovni teden

Je vaše življenje podrejeno delu? Nimate dovolj časa za družino, sprostitev ali konjičke? Avtor opiše svojo pot od hudo preobremenjenega in bistveno premalo plačanega pisarniškega uslužbenca do enega izmed novih bogatašev.

MARK MANSON: Dol mi visi

Mark Manson, Dol mi visi
Mark Manson: Dol mi visi

Avtor črpa snov iz številnih psiholoških raziskav pa tudi iz neskončne modrosti filozofov in mislecev iz zgodovine človeštva, kot so Platon, Nietzsche in Tom Waits. Prouči naš odnos do denarja, sveta zabave in spleta ter spregovori o tem, da nas lahko preveč dobrega v psihološkem pogledu ugonobi.

DAVID J. SCHWARTZ: Magija velikopoteznega mišljenja

David J. Schwartz, Magija velikopoteznega mišljenja
David J. Schwartz: Magija velikopoteznega mišljenja

Avtor opogumlja k zastavljanju višjih ciljev in daje uporabne metode za doseganje uspehov. Za to je potrebno prepričanje, ne le želja. Ne uspe nam zgolj zato, ker bi imeli srečo. Uspeh je posledica početja tistih stvari in obvladovanje tistih načel, ki ga proizvajajo.

MEL ROBBINS: Pravilo 5 sekund

Mel Robbins, Pravilo 5 sekund
Mel Robbins: Pravilo 5 sekund

V knjigi avtorica razkrije, kako s preprostim pravilom prelisičimo možgane, da se namesto pasivnega razmišljanja spravimo v akcijo.

Druge odlične motivacijske knjige za leto 2020

Mark Rampolla: High-Hanging Fruit: Build Something Great by Going Where No One Else Will
Marcus Buckingham and Donald Clifton: Now, Discover Your Strengths
Duarte & Sanchez Illuminate: Ignite Change Through Speeches, Stories, Ceremonies, and Symbols
Jocko Willink: Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win
Neil Patel: Hustle: The Power to Charge Your Life with Money, Meaning, and Momentum
Daymond John: The Power of Broke
Steve Scott and Barrie Davenport: The Mindfulness Journal
Richard Carlson: Don’t Sweat the Small Stuff and It’s All Small Stuff
Dr. Norman Vincent Peale: Moč pozitivnega mišljenja

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše knjige za milenijce: knjige, s katerimi se bodo poistovetili