Najboljše aplikacije in pripomočki za fitnes, s katerimi bomo obdržali novoletne zaobljube

Najboljše aplikacije in pripomočki za fitnes nas bodo spodbujali in nam dali motivacijo, zaradi česar ne bomo tako zlahka odnehali kot sicer.

Vsi se zavedamo prekletstva novoletnih zaobljub. Večina tistih dobronamernih se prelomi, še preden je konec januarja. Izvajanje telovadbe mogoče zveni zabavno, a ene in iste vaje vsak dan se nam hitro priskutijo. Na koncu pa obupano gledamo v ogledalo, ker po prvem tednu še vedno nismo nič bolj vitki. Vztrajnost je vrlina, ki je nima vsak. Zagotovo pa vsak ve, kaj vse je že naredil zaradi motivacije. In ravno to nam omogočajo naslednje aplikacije in pripomočki za fitnes.

Če so pametni telefoni in druga zabavna elektronika krivi, da se raje posvečamo njim kot pa sami sebi, se v nekaterih primerih izkažejo kot učinkovito orodje pri iskanju motivacije in razgibanega treninga. Kar naenkrat ni potrebe po osebnih trenerjih ter plačevanju nasvetov o vajah, prehrani in podobnem. Naše pametne naprave vse to zamenjajo. Najboljše aplikacije in pripomočki za fitnes tako sestavljajo vaje, nam merijo uspešnost, nas motivirajo in celo sproščajo.

Najboljše aplikacije in pripomočki za fitnes

Nike+ Run Club

Aplikacija Nike+ Run Club
Aplikacija Nike+ Run Club

Nike je že vrsto let eno izmed vodilnih podjetij, ki se ukvarja s ponudbo pripomočkov za aktivnejši življenjski slog. Zato ne preseneča, da je njihova aplikacija Nike+ Run Club izvrstna. Ne samo da spremlja vse telovadbe, ki jih naredimo, samodejno nam sestavlja tudi nove vadbe in nas spodbuja pri preseganju osebnih rekordov.

Deluje prek našega pametnega telefona, če si lastimo posebno izdajo pametne ure Apple Watch, pa odklenemo še določene dodatke pri sledenju telovadbe. Vodenim vadbam se je pridružila kolaboracija z aplikacijo Headspace, zato se lahko zdaj poleg vadbe tudi sproščamo in meditiramo.

Aplikacija MyFitnessPal

Seveda je pri ohranjanju zdravega telesa zelo pomembna prehrana. Čeprav se sliši dolgočasno, je dobro, da redno spremljamo vnos kalorij v svoje telo. Mogoče pazimo, da jih na dan ne vnesemo preveč, ali pa poskušamo s pravilnim vnosom pridobivati mišično maso. Aplikacija MyFitnessPal ne samo zapisuje kalorije, temveč tudi išče načine, kako njihovo število zmanjšati, ne da bi pri tem trpela količina vnesene hrane. Opozorila nas bo, česa moramo pojesti več in česa manj.

Aplikacija Zero

Aplikacija Zero
Aplikacija Zero

Vsi smo že slišali za nešteto različnih diet in drugih načinov izgube teže. Pa ste vedeli, da lahko težo izgubljamo že samo na podlagi časa v dnevu, ob katerem jemo? No, tako preprosto tudi ni. A aplikacija Zero nam bo pomagala določiti, kaj je najbolje jesti in kdaj se moramo držati posta. Od dnevnih do tedenskih rutin, takšen način življenjskega sloga naj bi imel veliko pozitivnih učinkov na telo, od boljšega počutja in spomina do ravni sladkorja v krvi in seveda nižje telesne teže.

Aplikacija Zombies, Run!

Telovadimo lahko tudi z igranjem videoiger. Ena izmed možnosti je izbor iger in sledilcev za konzole, a to igro lahko igramo kar prek pametnega telefona. Igra je sestavljena iz telovadbe in hkratnem izmikanju živim mrtvecem, ki nas lovijo. S pobiranjem virtualnih paketov nadgrajujemo našo bazo preživelih in jih zaščitimo pred “smrtjo”. No, tudi to je ena izmed motivacij za telovadbo.

Pametna kolebnica Tangram

Pametna kolebnica Tangram
Pametna kolebnica Tangram

Preskakovanje kolebnice je mogoče nekaj, kar smo dostikrat počeli v vrtcu in osnovni šoli. A kar je takrat veljalo kot zabava, je v resnici lahko pošteno naporna vadba za vzdržljivost. Obstajajo preproste kolebnice, pa tudi take, ki redno spremljajo naš napredek in nas pri tem spodbujajo. Pametno kolebnico Tangram povežemo prek telefona, vgrajene LED-lučke pa nam med telovadbo sredi zraka izpisujejo podatke o preskokih, času in podobnem.

Senzor za pravilno držo UpRight Go 2

Senzor za pravilno držo UpRight Go 2
Senzor za pravilno držo UpRight Go 2

Ker je dandanes večina dneva sestavljena iz sedenja za mizo, je pazljivost pri pravilni drži zelo pomembna. Verjetno ste se ob prebranem hitro vzravnali, a čez minuto boste spet vsi sključeni. Tale pametni trener pravilne drže bo redno opozarjal na našo držo. Poleg tega je tako majhen, da ga pod majico ne bo videti. Pisali smo o tem, kaj iz našega telesa naredi nepravilna drža. Nočemo postati taki kot Emma.

Pametna ura Garmin Venu

Garmin Venu je še ena v nizu nadmočnih pametnih ur v svetu telovadnih pripomočkov. Prek nje lahko izvemo praktično vse, pa še kakšno stvar več. Merjenje utripa, stresa, števila vdihov, energije v telesu, spanja, menstrualnega cikla, popite tekočine in znoja. Poleg tega pa ponuja pametne funkcije za branje kratkih sporočil, elektronske pošte in obvestil na družbenih omrežjih. Z njo lahko tudi plačujemo. Baterija zdrži do 5 dni, vodoodporna pa je do 5 ATM. Na čudovitem AMOLED-zaslonu se nam bodo prikazovale animacije vadbe, ki jo moramo izvajati.

Pametni mešalnik NutriBullet Balance

Pametni mikser NutriBullet Balance
Pametni mešalnik NutriBullet Balance

Kot rečeno, prehrana je zelo pomembna pri ohranjanju zdravega telesa. V telo lahko sadje in zelenjavo vnašamo tudi v obliki smutija. Prek aplikacije, ki pride poleg mešalnika NutriBullet, bomo lahko izbirali med stotinami receptov za zdrave smutije, pri vsakem pa izvedeli, koliko kalorij približno smo zaužili ter koliko od tega je bilo maščob, beljakovin in sladkorja. Recepte so sestavili priznani nutricionisti.

Pametna ura Apple Watch serije 5

Apple Watch velja za eno izmed najbolj izpopolnjenih pametnih ur na trgu, če jo uporabljamo v paru s pametnim telefonom iPhone. S pomočjo izjemno zanesljivih senzorjev bomo vedno na tekočem z dogajanjem v svojem telesu, od štetja kalorij, srčnega utripa in celo stvari, ki mogoče kažejo na kakšno srčno-žilno obolenje. Poleg tega pa je to izvrstna pametna ura za hitro spremljanje dogajanja na elektronski pošti, družbenih omrežjih in kratkih sporočilih.

Brezžične slušalke Powerbeats Pro

Brezžične slušalke za v uho, ki ponujajo dobro zvočno reprodukcijo in so zelo udobne. Ker so odporne proti potenju, so odlične tudi za med vadbo. Glasba nam namreč daje ritem pri telovadbi in nam podzavestno onemogoča, da bi vajo končali, preden se konča določena pesem. Ne ponujajo novodobnih bombončkov, kot je aktivno odstranjevanje hrupa. Bodo pa zavoljo kljukic za okoli uhlja ostale na glavi ne glede na to, kaj bomo pri telovadbi počeli.

Pametna tehtnica Eufy BodySense

Pametna tehtnica Eufy BodySense
Pametna tehtnica Eufy BodySense

Tako kot preostali pripomočki bo tudi pametna tehtnica spremljala vaš napredek po vsaki telovadbi. Prek nje boste lažje videli, kako se je vaša teža spreminjala skozi čas. Ter seveda mišično maso, maščobo in vodo, saj bo tehtnica izmerila tudi vse to. Da ne bo nesporazumov, ko bo teža po tednih telovadbe še vedno enaka. Zna biti, da smo se le znebili maščobe in jo nadomestili z mišicami.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!