fbpx

Znaki, da ste zaljubljeni v idejo o ljubezni in ne v partnerja!

Foto: Diego/ Unsplash

Včasih ljubezen obstaja bolj v vaših mislih kakor srcu. Morda si jo tako želite, da si jo izmislite, samo da jo lahko začutite.

Enostavno se je zaljubiti v misel o nekom, a ta občutek ni ljubezen! Je navezanost, projekcija in upanje.

Poglejmo si nekaj znakov, da je vaša zaljubljenost le namišljena resničnost.

Bolj ste zaljubljeni, ko ste ločeni

Če je vajin odnos boljši, ko nista skupaj in vam tedaj srce bije hitreje ter so vaši občutki bolj romantični, medtem ko pogrešate ljubljeno osebo ter ob izmenjavi sporočil in videoklicih, ste soočeni s prvim, največjim znakom, da ste zaljubljeni v idejo in ne v osebo.

To ne velja za pare, ki imajo zvezo na daljavo, ampak za ljudi, ki nimajo razloga za ločitev, pa kljub temu ne preživijo veliko časa skupaj in ne naredijo prostora v življenju drug drugega.

Ko sta skupaj, se vedno skregata

Koliko časa lahko preživite skupaj, v istem prostoru, delite vsakdan, ne da bi se prepirali in jezili drug na drugega? Brez nesporazumov, ki jih ne morete premagati? Po dveh, treh, petih dneh? Ob osebi, s katero ste, se ne počutite udobno, moti vas njena prisotnost in pravzaprav komaj čakate, da ostanete sami.

Ste srečni? Foto: LosMuertos / Pexels

Vsak par se včasih prepira in počuti napeto, a če je to običajen scenarij vaših skupnih dni, vikendov, počitnic, potovanj, potem niste kompatibilni.

Te osebe ne bi želeli imeti za prijatelja

Čeprav je vaš partner, te osebe nikoli ne bi izbrali za prijatelja. Z njim imate romantične in intimne trenutke, vendar se z njim ne počutite intimno kot s prijateljem. Ko se želite o nečem pogovarjati in se komu zaupati, to ni vaš partner, imate druge prijatelje za to.

Če ne čutite, da je oseba, s katero ste v zvezi, vaš pravi prijatelj, če nimate zaupanja, da bi mu zaupali svoje strahove, upe in želje, potem to ni ljubezni. Ni resnična, je samo iluzija.

V vajinih vrednotah, prioritetah, načrtih so ogromne razlike

Enostavno se ne vidite s to osebo v prihodnosti. Imate cilje, ki ste si jih zadali in jih nameravate doseči, ta oseba pa ima neke povsem druge cilje ali pa jih sploh nima. Ne verjemite, da bo ljubezen premagala te razlike , ne zato, ker ne more, ampak ker v bistvu ni ljubezen, ker vas toliko pomembnih trenutkov ločuje, namesto da bi vas združilo.

Čutite, da to ni to, kar si želite. Foto: Elia Pellegrini / Unsplash

Združljivost je več kot soglasje, je obstoj dovolj podobnosti, ki vas bodo zdržale vse življenje in ki vas bodo povezale in vam pomagale ohraniti odnos.

Sprejemate mešane signale

Morda vam je bilo jasno rečeno, da na dolgi rok nimate kaj pričakovati in da si druga oseba želi drugačno življenje, a to vas je še bolj spodbudilo, da se borite, da dokažete, kako moč ljubezni spreminja stvari. Sami sebi dokazujete svojo moč in trmo.

Če ste zmedeni glede tega, ali nekdo želi biti z vami, potem je odgovor, si ne.

Pravzaprav so mešani signali enaki jasnemu signalu, da se nekdo ne želi navezati in zavezati ter da vaša borbenost in trmasto prepričanje v občutke, ki so le strast , ne pa prava ljubezen, nimajo podlage.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!