Znane so nominacije za nagrade grammy 2020

Grammys 2021

Foto: IG Beyonce

Nominacije za nagrade grammy 2020 so razglašene. Na slovesnosti so jih razglasili Dua Lipa, Imogen Heap, Lauren Daigle, Mickey Guyton, Yemi Alade, Nicole Benedetti, Pepe Aguilar, Sharon Osbourne in predsednik akademije Harvey Mason Junior. Izkazalo se je, da imajo tudi letos največ železa v ognju, Beyoncé, Taylor Swift in Dua Lipa, ki že nekaj let dominirajo v vseh kategorijah.

Pa si pogljemo, kdo se poteguje za nagrade grammy 2020, ki jih bodo predvidoma podelili 31. januarja 2021.

Čeprav je Beyoncé osvojila že več kot 20 nagrad grammy, ji to ni preprečilo, da letos ne bi dobila rekordno število nominacij in se prijavila v dirko za kar devet zlatih gramofonov. Pevka je bila nominirana za skladbo leta (Black Parade), posnetek leta (Black Prade in Savage Remix), najboljšo R&B izvedbo leta (Black Parade), najboljšo rap izvedbo leta (Savage Remix) kot tudi za najboljši glasbeni video (Brown Skin Girl, Black Is King). Beyoncé je tudi največkrat nominirana ženska izvajalka vseh časov, saj je bila v svoji karieri do zdaj nominirana kar 79-krat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Tudi zadnji album Taylor Swift, imenovan Folklore, se poteguje za nagrade grammy 2020, saj je zbral kar šest nominacij – med drugim tudi za za album leta in za skladbo leta (Cardigan).

Britanska pop pevka Dua Lipa je prejela nominacije v dveh najpomembnejših kategorijah: njen album Future Nostalgia je nominiran za album leta, njena pesem Don’t Start Now pa za skladbo leta.

Med nominiranci za album leta so še pevka Jhene Aiko s svojim albumom Chilombo, skupina Coldplay z albumom Everyday Life in skupina HAIM z izdajo Women In Music. Tudi Harry Styles je prejel tri nominaciji, in sicer za najboljši solo pop nastop, za najboljši pop vokalni album in za najboljši glasbeni video.

Pevka Billie Eilish, ki je dominirala na lanski podelitvi nagrad, ima letos štiri nominacije, med drugim za skladbo leta Everything I Wanted in za najboljšo skladbo, napisano za film (James Bond, Ni čas za smrt).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

V kategoriji rap glasbe je letos največ nominacij prejel reper Roddy Ricch, katerega pesmi Rockstar in The Boy sta zagotovo zaznamovali leto za nami. Tri nominacije je dobil tudi reper Post Malone, Justin Bieber pa je dobil kar štiri nominacije, ne samo v kategoriji popa, ampak tudi v kategoriji countryja. Prvič so bile za najboljši rock nastop nominirane le izvajalke, in sicer Fiona Apple, Big Thief, Phoebe Bridgers, HAIM, Brittany Howard in Grace Potter. Ženske so so prevladovale tudi v kategoriji za najboljši country album.

Napoved nominacij za nagrade grammy 2020 pa ni bila brez škandala, med nastopajočimi, ki niso prejeli nobene nominacije, sta bila The Weeknd in Bob Dylan. The Weeknd je letos izdal svoj After Hours, skladbe s tega albuma pa so bile absolutni hit na svetovnih lestvicah, zato nikomur ni bilo jasno, zakaj umetnik ni bil nominiran v nobeni kategoriji. Pevec se je oglasil na svojih družabnih omrežjih in oboževalcem povedal, da je očitno, da nagrade grammy temeljijo na povezavah in korupciji ter da ne cenijo pravih glasbenikov. Presenetilo pa je tudi dejstvo, da nominacije ni prejel niti Bob Dylan, ki se je po 8 letih premora na sceno vrnil z albumom Rough and Rowdy Ways.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 rock albumov, ki jih je vredno poslušati od začetka do konca