Aston Martin Valkyrie
Utrip mesta · mobilno

Aston Martin je udaril znova in nas podražil kot že dolgo ne. Čeprav se o superšportniku Aston Martin Valkyrie govori že kakšno leto, so nam tokrat natančneje predstavili zunanji dizajn. Še korak dlje so naredili na račun zmanjševanja teže avtomobila.

Pri Valkyrii se vse vrti okoli aerodinamike. Aston Martin sodeluje z moštvom Red Bull Advanced Technologies, skupaj pa hočejo doseči, da bi imela Valkyria kar najmanjši zračni upor in da bi bila čim bolj prisesana na asfalt. Zaradi tega je tudi videti tako futuristično, kot da je iz leta 2084 in ne kot da bo naprodaj že v letu 2019. Aston Martin zagotavlja, da je predstavljeni primerek že v 95 % enak tistemu, ki bo tudi v resnici zapeljal na cesto. V kolikor ga še niste naročili, bo treba pohiteti, narejenih bo namreč le 150 primerkov. Poleg teh bo narejenih še 25 spremljevalk v Valhallo, ki pa bodo svoje gume kurile le na dirkališčih.

Da bi v celoti dojeli, kako pomembno je zmanjševanje teže pri Valkyrii, lahko za primer vzamemo znamenita krilca, logotip Aston Martina. V primerjavi z običajno značko, je Valkyriina narejena iz kemijsko rezanega aluminija in debela zgolj 30 mikronov. Za primerjavo, to je kar 30 % tanjše od človeškega lasu, njena teža pa je tako lažja za neverjetnih 99,4 %. Ker samo to ne pripomore veliko k zmanjšanju teže, so veliko pozornosti namenili lučem, ki so med 30 in 40 % lažje od katerihkoli drugih luči na modelih Aston Martin. Prav tako bo notranjost v celoti narejena iz karbonskih vlaken, poleg snemljivega volana pa boste tam našli še dva OLED-zaslona. Celotna teža Valkyrie naj bi tako znašala zgolj 1030 kilogramov, pod pokrovom pa naj bi imela 1000 konjskih moči. Če ti podatki ne zagotavljajo strupenega superšportnega avtomobila, potem res ne vemo, kaj več bi si lahko še želeli.

PREBERITE ŠE: ZA ZBIRATELJE: ASTON MARTIN VANTAGE RED BULL RACING EDITION

Galerija slik: Aston Martin Valkyrie

Aston Martin ValkyrieOdpri galerijo
Skoda-Tesa-CityM--5696 Mestna priročnost: Škoda Fabia Black Editon & Tesa Jurjaševič Skiro BMWX2 City BMW X2City: električni skiro belo-modre značke cover-ford-fiesta NAGRADNA IGRA: Poteguj se za Fiesta vikend! Novi Audi A8 Audi A8: mega limuzina, ki masira stopala in vozi sama · · · ·