Čudovita tla v Benetkah
V zraku · buzz buzz

Običajno se, ko obiščemo kak znamenit kraj oziroma mesto, oziramo okoli sebe. A Sebastian Erras je lepote kraja, točneje Benetk, odkril nekje drugje. Namesto okoli sebe in v nebo se je oziral v tla in nastala je serija fotografij ”Venetian floor” (beneška tla), ki razkriva, zakaj so Benetke mesto z najlepšimi tlemi na svetu.

Benetke so svetovno znano obmorsko mesto kanalov in mostov. Ko si na fotografijah ogledujemo ta sloviti italijanski kraj, pričakujemo fotografije trga Sv. Marka, gondol, Mostu vzdihljajev, Doževe palače, množice turistov, ipd., a spominska kartica Sebastiana Errasa je bila po štirih dneh obiska polna povsem drugačnih fotografij. Odkril je namreč, da so Benetke mesto z najlepšimi tlemi na svetu.

PREBERITE ŠE: Anna Čurlejová ima zate unikaten nakit s čudovitimi vzorci iz barvic

Beneška tla oziroma ulice so namreč posute z neverjetnimi in detajlnimi vzorci, ki te kar posrkajo vase in ne predstavljajo samo estetske vrednosti ampak nosijo tudi pomembne zgodovinske zgodbe mesta, tudi tiste o Casanovi. Fotografije iz serije ”Venetian floors” se lahko ogledate v nadaljevanju.

Benetke, kraj z najlepšimi tlemi na svetu:

Alliance FranceseOdpri galerijo
odvisnotehnologija Obsedenost ljudi s tehnologijo skozi sarkastične ilustracije Jutranja oseba Kako postati jutranja oseba? Znane znamke, če bi proizvajale vino 99 Wine Bottles: Če bi svetovno znane znamke prodajale vino Reakcije sestric, ko zagledajo bratca Najlepše božično darilo: sestrice pod jelko pričakal bratec · ·