Lamborghini Aventador S
Utrip mesta · mobilno

Za novega Aventadorja S so se pri Lamborghiniju znebili strehe, pod motorni pokrov pa vtaknili zverino, ki ima kar 730 konjskih moči. Že tako strupen avtomobil je v tej barvi Ad Personam Blu Aeigir še hujši in bo zagotovo zamenjal dosedanji poster na steni marsikaterega mulčka.

Bili smo že prepričani, da je Lamborghini Aventador S v različici Coupe popolna kombinacija zmogljivosti in luksuza. A nas je v nasprotno prepričal prav Lamborghini s svojim popolnoma novim Aventadorjem S Roadsterjem. Ima popolnoma enake karakteristike kot Coupe, kar se tiče zmogljivosti, a ponuja užitek v vetru in svobodo odprte strehe. Tudi zunanji dizajn je skoraj enak, različica Roadster se namreč od Coupeja loči le po nekaj podrobnostih. Roadsterjeva snemljiva trda streha tehta manj kot 6 kilogramov in jo je mogoče odeti v vrsto različnih barv.

Pod elektronsko upravljanim steklenim pokrovom leži atmosferski 12-valjni motor s 730 konjskimi močmi in 690 Newton metrov navora. S to močjo potrebuje za premik od 0 do 100 km/h le 3 kratke sekunde, Roadsterjeva najvišja hitrost pa znaša 350 km/h. Tudi tokrat imamo na voljo vse moderne “gadgete”, ki jih najdemo pri superšportnih avtomobilih. Štirikolesni pogon, avtomatski menjalnik, štirikolesno krmiljenje, aktivno vzmetenje in še bi lahko naštevali. Za zunanjo podobo je na voljo 13 edinstvenih barv, prav tako je na voljo širok izbor barv za notranjost, ki je lahko izdelana iz usnja ali alkantare. Na evropskem trgu bo cena novega Lamborghini Aventador Roadsterja znašala prek 313.000 evrov.

PREBERITE ŠE: LAMBORGHINI X MIZUNO: NAJBOLJ ‘DIRKAŠKE’ SUPERGE NA SVETU

Galerija slik: Lamborghini Aventador S

Lamborghini Aventador SOdpri galerijo

Alpha Centauri Alpha Centauri: ko si Batman zaželi gliser 2018-nissan-leaf (10) Novi Nissan Leaf (2018): nova podoba svetovne uspešnice Mercedes-AMG S63 Coupe Mercedes-Benz razreda S coupe: kralj kupejev na terapiji z botoksom cover-batmotor Batman, tvoj motor je pripravljen! ·