Erittäin maukas italialainen kesäpiirakka on ihanteellinen valinta kaikille, jotka eivät halua monimutkaista keittiön asioita. Yksinkertainen resepti jumalalliseen herkkuun.
Ainekset 4 hengelle:
- 400 g mladih bučk
- 1 bela čebula
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 munaa
- 5 ruokalusikallista jauhoja
- 100 ml maitoa
- 4 žlice naribanega parmezana
- suola
- pippuri
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
Käsitellä asiaa:
Bučke očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da izločijo vodo.
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo, splaknemo in narežemo na kolobarčke. Pečico segrejemo in poljuben pekač dobro premažemo z oljem. V skledi z metlico zmešamo jajca, moko in mleko. Po želji prilijemo še nekaj vode. V testo vmešamo bučke, parmezan, česen in čebulo. Po okusu začinimo s poprom in soljo.
Zmes prelijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po površini. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve.