Banoffee-taart wordt door velen beschouwd als het beste dessert ooit. Deze bananenkarameltaart is verslavender dan welke andere dan ook. Bakken op eigen risico!
Čeprav ste v življenju spekli že mnogo sladic in poskusili praktično vse, ne veste, kaj je zares dobro, dokler niste okusili bananino-karamelne pite Banoffee.
LEES VERDER: Recept: Onbeschaamd goede abrikozentaart
Sliši se komplicirano, a naj vas ime ne zavede. V resnici gre za zelo preprosto sladico iz piškotne osnove, bananino-karamelnega nadeva in ‘pokrova’ iz stepene smetane, ki vas hkrati nauči skuhati karamel.
Recept – bananino-karamelna pita Banoffee:
Sestavine – bananino-karamelna pita Banoffee:
- 1 konzerva kondenziranega mleka
- 2 bananen
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 300 g keksov albert
- 150 g boter
- čokolada (za dekoracijo)
Postopek priprave bananino-karamelne pite Banoffee:
Zavremo večjo količino vode. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo, da komaj opazno vre. V lonec postavimo konzervo kondenziranega mleka, pokrijemo in kuhamo dve do tri ure (konzerva mora biti ves čas pod vodo). Po pretečenem času nastalo karamelo prelijemo v skledo in dobro premešamo. Nato v kozici stopimo maslo, v katerega umešamo drobno zdrobljene piškote, ki smo jih pred tem zmleli v mešalniku. Dno pekača za torto namastimo in obložimo s peki papirjem. Po dnu in obodu z roko enakomerno razporedimo piškotno-masleno maso. Piškotna osnova naj bo čvrsta, zato jo dobro pritisnite. Postavimo v hladilnik, da se strdi. Banane narežemo na rezine in z mešalnikom stepemo smetano. Na strjeno piškotno osnovo najprej nanesemo karamelo, nato dodamo rezine banane in zaključimo s smetano. Za 2–3 ure pustimo v hladilniku, da se pita dobro ohladi. Odstranimo iz pekača in po želji okrasimo z rezinami banane in čokolado. Pa veselo sladkanje!